Кремена Кунева: ДБ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, ще изчакаме ПП

„Демократична България“ няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ. Ще изчакаме „Продължаваме промяната“. Вероятно е да ги подкрепим. Това обяви депутатът от „Демократична България“ Кремена Кунева в ефира на bTV.

"Ще изчакаме да видим какво ще предложат, ще го обсъдим и ще вземем решение. Ние се борим против ГЕРБ и този модел. Там са едни и същи, ние многократно говорихме, че ако искат да бъдат подкрепени трябва да се реформират. Голяма част от народните представители на ГЕРБ, начинът по който общуват и се държат, не говорят за интелектуалното им равнище", подчерта Кунева.

 

"Когато гласуваме за партия, трябва да се мисли за кого точно гласува, как ще го управлява. Важно е да има правителство. Максимално време да издържи. Нямаме приемственост в политиките, имаме страшно много проблеми за решаване. Стотици хиляди животи чакат колелото да тръгне, но то не тръгва", каза още депутатът от ДБ. 

 

По думите й разговорите за предоставяне на оръжие за Украйна е опорка и пропаганда. Тя отбеляза, че в Украйна живеят хиляди български граждани, които говорят на български език. И добави, че абсолютната пропаганда на „Възраждане“ че бесарабски българи са били гонени от Украйна не е вярна. 

 

Кунева коментира и избора на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

Предложихме критерии за избор на председател на парламента, които да бъдат измерими, като възраст и тегло. В този контекст ако е казано, че един такъв критерий е възможен, защото е измерим, не означава, че сме предложили Вежди Рашидов за председател. Тук не става въпрос само за председател на парламента, а за лице на институция. Аз виждах отдолу, когато се чуди дали да дава почивка или не, вече му се сигнализира да даде почивка. Не може неговите колеги да му казват „не може да даваш почивка“, обясни тя.

https://frognews.bg/novini/kremena-kuneva-niama-podkrepi-pravitelstvo-ge...