Кремълският характер на гербаджийския евроатлантизъм

Жанрът “другарю директор, как ги постигате тези успехи”, характерен за придворната журналистика в скута на охранителя на Тодор Живков, не се разпростира само лично до шофьора на царя. Царедворците на Простия, царувал 12 години еднолично тук, продължават да се изявяват в този дух като лъжат и мажат.

В подобие на нещо като интервю с ярки елементи на ласкателства и споделени с “интервюирания” манипулации, “агенцията” на потъналия сикаджийски Титаник дава думата на титана на мисълта Г.М. да си изпере провалените прогнози и да продължи да лъже както преди изборите. Този път “агенцията” вменява на любимия си коментатор, който предричаше огромна загуба на Радев и огромна победа на ГЕРБ, че бил познал всичко, вкл., че Меркел ще се провали. 

Същият пророкуваше  в един глас със своя съмишленик Андрей Райчев, че “баба” Меркел ( която им е връстница) щели да я гонят с камъни още в края на 2016 година. Сега, 5 години по-късно, тя се оттегля след изпълнен мандат на партиен водач и канцлер под аплодисментите на сънародниците, политическата класа от разнородни идеологически семейства и на западните съюзници. За нейните прощални телефонни обаждания копнеят Путин и Лукашенко и ако тя им звънне, превръщат това във водеща новина за сервилните си медии.

Но да оставим прекалено плитките лъжи на пропагандата със задна дата. В т.н. интервю на водещия манипулатор на водещата жълта медия зад гърба на онзи с широкия гръб, който се скри от президентската битка зад гърба на един опортюнист с академична тога, проблясва и традиционната за руската пропагандна жалейка на чуждите европейски гробища от християнски позиции. Във Франция ислямът бил на път да победи окончателно ( ако Макрон спечели нов мандат) и вече е станал част от Германия, защото така е казала Меркел.

Тази трогателната загриженост за поробените европейски християни и за съдбата на  християнския свят ме провокира да обърна внимание на истината с факти за настъплението на мюсюлманите в държавата, чиято реална ислямизация певецът на гербаджийската правда у нас предпочита да не знае или да не коментира. Защото става дума за Русия. За правоверните български русофили тя не подлежи на критика дори и да се ислямизира наистина с несравними с нищо подобно темпове и мащаби на континента.  

Да оставим настрана фактът, че Руската православна църква е с отнета самостоятелност и независимост още от времето на Петър Първи, който се провъзгласява за неин предводител. Днес в тази роля е Путин и от волята му на самодържец зависи благоденствието и благосъстоянието на субсидирания от държавата клир. За него и лично за патриарха с пагоните от КГБ, демонстриращ луксозен живот, известният в Русия хокеист Панарин казва, че е смешно да вярваш на лъжите им, че имали комуникационен канал с Бога, размахвайки скъпите си часовници.

 

 

 

 

 

По-интересното, за онези, които искат да знаят, е че превърнатата в пропаганден инструмент на властта руска църква на практика е пасивен съучастник в ислямизиращата се с бързи темпове европейска Русия. И това не е случайно в държавата, където външният министър Лавров се възхищава на предците от ислямската “Златна орда”, които допринесли по думите му за обновяване на руския етнос.https://ivo.bg/2016/03/07/лавров-монголското-нашествие-е-обнов/

В същата държава в култ е издигнат ( пак по времето на Петър Първи) васалът на тази орда Александър Невски, канонизиран стотици години след смъртта му за светец заради противопоставянето му на западното християнство ( за което Г.М. днес така бащински страда). И пак в тази държава Путин заявява, че ислямът е по-близък да православието от католицизма. https://ivo.bg/2016/07/26/старата-вражда-към-запада-на-русия-и-ту/

Струва си да се отбележи, че разказът за ислямизирането на Европа е сред най-любимите приспивни песни на руската пропаганда за руска и русофилска консумация. Явно нашият “капацитет “ тук припява в този (право)славен хор за хорора в Европа, докато  по същото време…

Истинският хорор филм – за онези, за които ислямизирането навява ужас- се прожектира в най-големия мюсюлмански град в Европа. Нарича се Москва. Там в момента живеят 3,5 милиона мюсюлмани, повече, отколкото в Лондон и Париж взети заедно. С факта, че Москва е ислямската столица на Европа се хвали мюфтията на най-голямата на континента джамия ( открита лично от Путин) Илдар Алятудинов, цитиран от правоверната спрямо Кремъл агенция РИА “Новости” 

НА СНИМКАТА: Парад на граждани от мюсюлманско вероизповедание на Червения площад в Москва днес.

 

 

 

За сравнение, в Лондон и предградията му живеят през 2018 г. 1,26 милиона мюсюлмани, а през 2016 г. в Париж малко повече: 1,7 милиона мюсюлмани ( по оценка на Брукингския институт). Докато само постоянните жители на Москва, заявяващи се като мюсюлмани, са 2 милиона.

Интересна е и етническата картинка в Москва – като за пропагандаторите на арийски чистата европейска кръв, сред които е Г.М. , големият почитател на Живковия охранител. В Руската столица има по-малко руски християни отколкото са там мюсюлманите – за сведение на загрижения за западната християнска цивилизация Бойков коментатор. Само азербайджанците са 14 на сто от населението ( и са повече, отколкото населението на Баку)https://ivo.bg/2020/11/03/руснаците-са-намаляващо-малцинство-в/

А най-смешното, доколкото жалките пропагандни напъни могат да разсмиват изобщо, е в това, че тези извънредни усилия изобличават кремълския характер на гербаджийския евроатлантизъм. Щом един толкова яростен, самоназначил се за емблема на дясното у нас Бойков почитател сипе откровено руска по своя произход пропаганда, никой не бива да се съмнява накъде клони наистина Гражданина за европейско развитие на България. И едно е Методиевич да бъде разобличен от американските критики ( кога ли ще разберем какво точно са му казали във връзка с просташкия му ход да оприличи загиналите американски астронавти на тукашните си политически врагове?!), но си е друго “подозренията” за путинофилията на същия да избие с пяната на устата на най-шумния му апологет.  

https://ivo.bg/2021/12/01/%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bc%d1%8a%d0%bb%d1%81%d0%...