Кристалина Георгиева се оправда с персонала на Световната банка

Управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева настоя, че фондът остава надеждна институция въпреки скандала с твърденията за манипулирани данни и заяви, че има правилните умения да ръководи и да укрепи морала на служителите си, предаде в. Financial Times след вчерашния брифинг в МВФ. 

''Служителите на МВФ са образцови в начина, по който вършат работата си и няма съмнение в достоверността на МВФ или нашите данни и изследвания'', каза Георгиева. Визирайки централата на Световната банка, тя добави, че ''проблемът - той е от другата страна, на 19 -та улица''.

24 -те изпълнителни директора на фонда, представляващи 190 държави, преодоляха рязкото разделение и решиха да запазят Кристалина Георгиева начело на МВФ въпреки скандала, при който бе обвинена, че докато е била главен изпълнителен директор на Световната банка е повлияла на класацията на Китай в доклада Doing Business. 

 

 Георгиева заяви, че опитът ѝ в Световната банка доказва, че има способността да се справи с недоволството сред служителите. Тя каза, че институцията се е намирала в смутно време, когато пристига като нов изпълнителен директор през 2017 г. ''Девет месеца по-късно проучването сред персонала в Световната банка демонстрира забележителен обрат в морала, значително повишаване на доверието към висшето ръководство. Асоциацията за управление на хора нарече това ''фактора Кристалина'', припомни тя.

https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/kristalina-georgieva...