КРИСТИАНА БАКАЛОВА: НЕДОПУСТИМО Е ДА СЕ ИСКАТ ПО 50 ЛЕВА ОТ РОДИТЕЛИ ЗА РЕМОНТ НА КЛАСНИ СТАИ В БУРГАС

Оказва се, че въпреки милионите отделени средства за образованието в Бургас, родителите събират пари за боядисване, каза Кристиана Бакалова.

Кристиана Бакалова е родена в Канада. Основното и средното си образование завършва в България, след което заминава да учи музикална педагогика в частен колеж в Швеция. Завръща се в България през 2011 г., създавайки детски център с училищна занималня. През 2016 г. заедно със семейството си отварят втори център за по-големи деца, който функционира като занималня и лятно училище. За няколко години това става най-атрактивното лятно училище в Бургас с над 100 посещения от деца всеки ден. Интересът към академиите се повишава още повече и така към днешна дата Кристиана Бакалова и семейството й управляват три центъра за малки деца и един за големи.

Недопустима практика е в бургаски училища да се искат по 50 лева от родители за ремонти на класни стаи. Това заяви Кристиана Бакалова по време на предаването „Избери посока на Бургас”

„Преди да се занимавам с училища форма на обучение, доста дълго време ръководих занималня. Имах голям досег с учителите от повечето училища в Бургас и в много от тях от тях се среща ентусиазъм, който обаче бива спъван от страна на директорите. Не може в училищата да се искат на родителите по 50 лева за ремонт на стаите. Това е много често срещано явление и за съжаление не изглежда никак добре.