Кристоф Адриан : " Марк е на ваше разположение като гост-консултант"

Прочетете тази статия от линк : https://de.wikipedia.org/wiki/Marc_Girardelli?fbclid=IwAR0wctgZuc7fw8bMp...и ще разберете много неща и за Юлен и за игричките там ... 

Жирардели излита в ски-зоната си в Ботроп

07.02.2004

Покер ефектът в опит за реконструкция в ски-зоната Girardelli в района на Рур: строителят Girardelli отстъпва на нови инвеститори - планират забавен парк за 30 милиона евро.

Виена / Ботроп. В банковата зала, застрашена от фалит, в Ботроп, Германия, няма камъни. Необходимата провинция Северен Рейн-Вестфалия като гарант спасителен план от седем милиона евро се предвижда реконструкция на годината Skibetriebs в увеселителен парк за катерачи, планински колоездачи и спускане с шейни; Освен това е планиран хотел.

За оригиналния строител Марк Жирардели, дните в Ботроп са преброени. "Той ще проправи пътя за новата група инвеститори", потвърждава Кристоф Адриан. Експертът по ремонт от Мюнстер е отговорен за ски-зоната, която дължи есента на повече от 20 милиона евро. Безумният бивш световен шампион Giradelli е управляващ директор и 60-процентов акционер само на хартия. "Марк е на ваше разположение като гост-консултант", казва Адриан. През април новите оператори ще го заместят.

>> Бащата затънал <<

Хелмут Жирардели, бащата и бившият треньор на Марк, който също извади струните в ски-зоната, вече се беше затънал преди Коледа. Пълномощията му са възложени на сина от лично отговорния партньор на Alpincenter.com KG. Прехвърлянето на 40-процентовия партньор на Girardelli Фридрих Диекел също е в стаята. "Това зависи от новото съзвездие на оператора", ремоделира Адриан и Диекел, упълномощени от подписващия Ingeborg Kirchner. Dieckell, акула в областта на недвижимите имоти в Бремерхафен и бивш основател на Spar Germany, е главният донор на Girardellis.

За проекта за реконструкция на Funpark, изчислен на 30 милиона евро в кабинковия лифт и хотелската сцена, се търсят инвеститори.

>> Лобисти се вълнуват <<

Имената на бъдещите оператори все още не са известни. "Търсенето е само в горещата фаза", казва реновиращият Адриан. В Ötztal и Tux Gletscherbahnen, където той почука, вълна веднъж преди. "Това е твърде рисковано за нас", казва главният изпълнителен директор.

Замяната на Марк и Хелмут Жирардели зависи, според реновиращия Адриан, и от подозрението за измама срещу двамата Vorarlbergers. "Разследваме с пълна скорост", казва Вилхелм Касенбомер, говорител на прокуратурата в Есен. Разследванията варират от огъня в  хотел Girardelli на Bödele през септември 2001 г. до евентуален банкрут. Марк Жирардели не можа да коментира.

Проектът за ски-зали, започнат от Марк Жирардели и баща му Хелмут в Ботроп, не беше под добра звезда. Дори преди откриването в началото на 2001 г. имаше проблем с плановици и строителни компании, предимно австрийци. Няколко компании са прекратили работата си поради отворени фактури. Повече от дузина процеси и тежки строителни дефекти бяха резултатите. Ски-зоната не е официално одобрена. Синдикатите оценяват разходите за рехабилитация до четири милиона евро.

Също така с броя на гостите, които се намират от самото начало. За разлика от процъфтяващата зала за състезания в Нойс, близо до Дюселдорф, приходите в Ботроп са по-ниски от плана. Alpincenter на Girardelli се бори с банкрут в продължение на една година.

http://wirtschaftsblatt.at/archiv/unternehmen/852191/index

Преводът е на Гугъл преводач и не е абсолютно точен и 100 % разбираем на български, но дава информация за бизнесначинанията на Жирардели и за неговите неуспехи ... А дали някой ни пързаля в Пирин-това ще си отговорите сами по информацията записана тук, макар и не в най-добрият й разбираем вид ...

"Под лупа"