КУКЛИТЕ НА КОНЦИ

Grigor Lilov 

След поста ми от 28 септември ДА ВИ Е ЧЕСТИТО ОФ-ТО (ПОРЕДНОТО)! заради забавянето на основни политически сили да обяват конкурентите на Румен Радев, веднага се пръкнаха няколко съперника. 
Какви са шансовете на всеки от тях? 
1.
Започвам с ДПС-кандидата Карадайъ. 
Никакви!
Тогава защо го издигат и то за първи път в политическата си история движението има свой кандидат за най-високото държавно кресло?
Защото Карадайъ ще концентира етническия вот при себе си и така няма да се позволи той да отиде при други кандидати за президенти. Кои? Ами за съперниците на Румен Радев, понеже е ясно, че мюсюлманите у нас никога няма да гласуват за човек, подкрепян от БКП/БСП. 
Накратко – с тази кандидатура ДПС фактически играе в полза на Румен Радев.
Втората задача на издигнето на ръководителя на ДПС Карадайъ е вече за парламентарните избори: да сплоти етническия вот около себе си за колкото се може повече за постигане на по-висок резултат. 

2.
Каква е ролята на ГЕРБ-кандидата Анастас Герджиков?
Като тази на предишна кандидат-президентска кандидатура, осигурила първия избор на Румен Радев. 
Герджиков е Цецка Цачева 2!
"Шансът" му е да бъде кандидат, който да осигури лесна победа на Румен Радев, да бъде лесно победен. 

Защото фигурата му е достатъчно компрометирана и в необходимия момент – непосредствено преди изборите или след първия тур тези компромати ще видят бял свят в пълния си блясък. 
Не става дума само за това, че зад него наднича физиономията на Пеевски и ДПС. И понеже някои не знаят, в кариерата си Герджиков е бил заместник-министър на просветата с квотата на ДПС. И далеч по-важното: той е основател и е бил в Изпълнителното бюро на партия „Новото време”, толкова тясно свързано с ДПС и генералитета в ДС. 
Но родният електорат е толкова претръпнал, че и това няма да му направи впечатление, както не му направи и 23-те ДС фигури в Инициативния комитет на Румен Радев. 

Истинската компроматна бомба срещу Герджиков не е в това, че той като ректор и майка му са били в конфликт на интереси при обществена поръчка на СУ „Климент Охридски”, която тя спечелила. 
ИСТИНСКИЯТ КОМПРОМАТ СРЕЩУ ГЕРДЖИКОВ Е ЗА ЧЕТВЪРТ МИЛИАРД ЛЕВА! 
Той се нарича Фонд за научни изследвания, чийто ръководител е бил Герджиков. Тази структура по онова, неговото време е разпределила четвърт милиард лева за свои хора без ясни критерии, дори и без критерии. 
Достатъчно детайли бяха изнесени в съответния Доклад на специално създадената комисия за проверка на дейността на Фонда и още по-скандални в книгата "Проектният бизнес и ограбването на науката Наръчник по печелене на проекти" на видния български учен проф. д-р Емил Хорозов. 
Скандалът се знае в подробности от ръководителите на всички основни партии, от прокуратурата, но за него се мълчи. 

Този скандал е това, което ще бъде извадено в подходящия момент на предизборната кампания. Или ако не се извади, е онова въженце в ръцете на Задкулисието и неговата прокуратура, което ще държи изкъсо един евентуален президент да не шава и да не мърда извън указанията. 
И най-сетне: ако има истинска политическа битка, всеки конкурент на Герджиков, всяка конкурентна на ГЕРБ партия ще извади незабавно скандала пред очите на електората! А те не го правят! 
Значи са кукли на конци и играят по чужда свирка - тази на голямото Задкулисие, а не по своя, собствена воля. 
Какъв президент ще бъде Анастас Герджиков, аз не знам. Но знам, че под неговото ръководство Софийският университет „Кл. Охридски” е изпаднал извън класациите на първите 1000 ВУЗ в света по качество на образованието. 
3. 
Имаме и трета сериозна кандидатура за президентските избори. 
Тя е на Лозан Панов. 
Действителните му шансове обаче са нулеви. 
Защо тогава го издигнаха? 
Причината не е в логиката на политиката да имаш кандидат като част от политическата борба, дори и той да е непечеливш. 
Идеята на издигането на този кандидат е в пространството „център-дясно” да има не един, а двама равностойни кандидати, между които гласовете на този електорат да се поразцепят. Ясно е, че ГЕРБ си има твърдата квота от семействата на държавни чиновници, от наблажилите от него бизнесмени и техните работници. Например за кого мислите, че ще гласуват 7 000 наемен персонал на енергийния олигарх Ковачки? Ами за онзи, когото той посочи.Защото в тези изборни райони, които не са столицата и големите градове, има начин как да се проконтролира вота. И да не давам др. примери. 
Но ГЕРБ си има и симпатизанти, има си и поразително наивни маси хора, гласуващи за него на принципа за „по-малкото зло – само да не са комунягите”. 
Кандидатурата на Панов ще обере точно тези немалко на брой гласове. И така ще намали резултата на Герджиков. Ако се стигне до втори кръг, слабо представилият се на първия кръг кандидат по правило губи. 
Между впрочем, аз не считам Лозан Панов за трубадур на съдебната реформа, както се представя в медиите и от кръга „Капитал”. Не само защото навремето беше обявен за пионка на лобито на бившия гл. прокурор, Задкулисието и ДПС, вкл. и от по-сетне неизвестно защо протежиралия го кръг „Капитал”. ("неизвестното" е добре известно, но е тема за дълъг анализ)
Панов го считам за неподходящ, понеже цялата негова критика за корупцията в българската Темида е огън и жупел върху корумпираната и нефелна Прокуратура и самоотвержен щит за  не по-малко корумпирания и нефелен български съд. 
Вероятно Христо Иванов също си има своите резерви, знае дори повече от мен и затова беше толкова въздържан за кандидатурата на този човек.
4. 
Какво се оказа? Двамата кандидати център-дясно ще разделят гласовете в това пространство и така лесно ще осигурят класирането на Румен Радев за втори кръг. ДПС ще спомогне тази игра, а вероятно е запазила и топлите си връзки към тях.  
Разните „патриотични” формации като второстепенни играчи също я играят. За тези избори те нито се обединиха, както бяха обединени в предишния парламент, нито излъчиха своя обща президентска кандидатура. Т.е. ще разчитат само на твърдите си ядра. 
Широката периферия – разни симпатизанти на такива каузи, не  гласува за маргинални, губещи кандидати. Тогава за кой? Ами тази електорална част е лява по дух и убеждения и съответно ще пусне вот за Румен Радев. 
5.
Лилов, ти чуваш ли се какви врели-некипели ги дрънкаш?! – ще възкликнат някои. „Та нали всичките тези се замерят с кал, очите си ще издерат, а ти?”
Да, чувам се!  Както писах още в зората на прехода, пръстите на една ръка могат и да се движат един срещу друг, но само така се получава желаният захват, с който да пипнеш „златната ябълка”.
В случая ръката е Кремъл. Мускулът й у нас е централната роля на ДПС (както виждате и по профила на кандидатите). И неговите решаващи 350 000 гласа на първия тур.
Тогава какво са Радев, Герджиков, Панов?
Ами те са са част от тризначната конструкция, от движещите се срещуположно пръсти на една ръка, същата, която прави захвата. 
Онази конструкция - тристранна пирамида е модела, по който е конструирана родната мафия и родното Задкулисие.
И за която преди година, в разгара на протестите срещу ГЕРБ отново  напомних: 
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/3146531378796113
18 август 2020 г.  
 ********За кой ли пореден път: как е конструирана мафията у нас, кой-кого и как от най-видните ни политици я представлява:
ТРИТЕ ОЛИГАРХИЧНИ КЛАНА: 
КОИ, КАК И С КОИ 
ПЪРВИ НАШИ ПОЛИТИЦИ!
Или както напомних например преди 7 години, в навечерието на поредни избори:
https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/570002423115701
25 април 2014 г. 
КАК ЩЕ ГЛАСУВАТЕ?
• Изборът е точно между три тайни формации. И няма нищо демократично освен фасадата
.
Такива са фактите и сега, както аз ги виждам. Различни гласове се надвикват уж в какафония, но хорът им е един. И диригентът им е един – Москва.      
Във връзка с тристранната пирамида на конструкцията, забележите, че основните партии на статуквото са три: ГЕРБ, ДПС, БСП. 
Забележете, че и протестните партии срещу статуквото, случайно или не, също се оказаха три на брой. 
Четвъртата, на Кирил Петков и Асен Василев се пръкна след протестите и затова не я включвам в тази тристранна сметка. Освен това тя се води на друга сметка, понеже е първия продукт на други, също невътрешни сили, но различни от досегашните, които решиха да спрат да разчитат на разни подставяни им политически лица.  
Случайно или не и основните претенденти за президентския пост са трима. 
.
Толкова за така наречените президентски избори, които надали ще стигнат до втори кръг, понеже най-вероятно ще бъдат отложени. Толкова и за парламентарните. 
Защото въобще не съм се отказал от прогнозата си, направена още преди провеждането на първите избори тази година - правителствата на Румен Радев ще ни управляват до следващите пролет-лято, онези на 2022 г.

18 август 2020 г.

За кой ли пореден път: как е конструирана мафията у нас, кой-кого и как от най-видните ни политици я представлява:
ТРИТЕ ОЛИГАРХИЧНИ КЛАНА:
КОИ, КАК И С КОИ
ПЪРВИ НАШИ ПОЛИТИЦИ!
.
От четвърт век насам в мои публикации посочвам едно – каква е конструкцията на мафията, управляваща България. (започнах през 1995 г., за първи път в детайли я разкрих през 1996 г. във вестникарска поредица „Банковата афера – люпилня на олигархията”, макар че не можах да я завърша до край).
.
Нека пак да видим истинската конструкция на България, така нареченото Задкулисие – най-Голямата й Мафия, което управлява страната през целия ни преход и досега.
.
Тази конструкция няма нищо общо с официалното устройство на политическия ни живот, родната икономика и общество.
Истинското държавно и политическо устройство, истинското управление на България, истинският голям бизнес, истинската обществена среда (видни „коментатори” и „експерти”, мисирки, НПО-та идр.) са безкрайно далеч от онези в представите на хората.
.
ТРИТЕ КЛАНА
.
Ще припомня конструкцията: тя се състои от три основни мафиотски клана и три присъдружни към всеки от тях. Точно както при комунизма БКП се беше обзавела с присъдружното БЗНС.
.
Тези три основни клана са нещо като наследници на три групи в комунистическото Политбюро, управлявало ни до прехода:
*** тази на Тодор Живков;
*** тази на политбюровеца Огнян Дойнов;
*** тази на политбюровеца Андрей Луканов.
Всяка група си има своите основни партии, които може да са различни в различни времена на прехода. Сега съответно те са ГЕРБ, БСП и ДПС. Имат си присъдружните партии – на всеки клан по една.
.
ДА РАЗГЛЕДАМЕ ОТВЪТРЕ МАФИОТСКИЯ ДОМ!
.
Ще дам примери за яснота.
Запитвали ли сте някога защо патриотите у нас са три партии – НФСБ, Атака, ВМРО? Защо са три, а не например две или четири партии?
И защо главните БЗНС-та също са три, а не две или четири, дори пет?
Или защо бяха създадени три „Тръмп-общества”?
И защо досега групата „Сорос” у нас е имала трима родни ръководители, които направиха и правят политическа кариера?
.
Да ви задам друг въпрос.
Кой основно се "бори" с мафията у нас и това му е основно занятие, основна дейност?
Съответно са създадени и „работят” три основни инструмента за „борба” с мафията. Единият е Главният прокурор, вторият е Специализираният съд, третият е КНОПИ (Комисията за конфликт на интересите).
На всеки клан - по един!
.
Например нека да вземем основните телевизии у нас. Те са три – bTV, Нова и БНТ.
Някой ще възрази: БНТ е държавна.
Да, така е!
Но по взаимна договорка този от клановете, който поеме ръководството на БНТ (сега е клан Луканов) веднага освобождава от присъствието си онази друга основна телевизия, която е дирижирал.
Ето защо шоуто на Слави Трифонов изхвърча от bTV.
Ето защо покупко-продажбите на Нова и bTV са като тракаща ностоп шевна машина: една след друга и всякога съвпадат или с изборно време, или с промени във властовата конфигурация на правителствата.
Съответно имаме и три основни кабеларки (на присъдружните кланове), които за разлика от останалите са с преобладаваща политическо-обществена тематика.
.
НАВСЯКЪДЕ ПО ТРИ!
.
„Ние сме на всеки километър” – извисяваше глас Стефан Данаилов в края на всяка серия от прочулата се навремето комунистическа телевизионна поредица.
„Ние сме навсякъде по три” е като пропуснат стих от онази песен.
.
Навсякъде в обществото и бизнеса е така – по три!
Запитайте се защо основните бизнесорганизации в страната също са три: БСК, Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България, Асоциацията на индустриалния капитал у нас...
Защо най, най, най-големите олигарси у нас също са трима: в сегашния момент Валентин Златев, Делян Пеевски, Кирил Домусчиев?
.
Например основните частни болнични вериги са три: Токуда, Аджъбадем, Софиямед. Три са и големите държавни болнични центрове у нас: Пирогов, Военна болница, Александровска. И на всеки клан се е паднало по една.
Съответно три са основните вериги „чуждестранни” супермаркети: Кауфланд, Била, Лидл и съответно са още три на трите подсъдружните кланове.
Имаме три основни вериги бензиностанции: Лукойл, ОМВ, Петрол и съответно 3 по-малки вериги на трите присъдружни кланове.
И т.н., и т.н., и т.н.
Всичко в големия бизнес, където и да се бръкне, в който и да е бранш, е по три основни компании и съответно три по-малки на съответните по-малки присъдружни кланове.
.
ДОРИ ИЗБОРИТЕ – ПО ТРИ!
.
Дори и изборната машина е конструирана по три: президент със служебно правителство, ЦИК и преброител „Информационно обслужване”.
И фалшификацията на изборните резултати също е по три – на всеки от основните кланове, обаче извършвана по необходимост съвместно от тях.
.
Ще дам пример!
Тук в моя профил е разследван истинския скандал „Костинброд” със съответните документи и разпореждане – на правителството и на Централната избирателна комисия (ЦИК).
Те съвместно в разрез със закона са поръчали и одобрили подготовката на свръхколичества не само бюлетини, но и печати, и не само това, но и на секционни и районни протоколи, за да се извърши фалшификацията.
В ЦИК са най-доверените представители на всички парламентарни партии. Решението им, с което приемат и одобряват съответното решение на служебния кабинет, е взето напълно единодушно.
.
Всеки клан имаше своя ключ към тройната ключалка за изборната каса и фалшификацията на съдържанието й – можеха да я извършват само съвместно: бюлетини, печати, протоколи.
В момента, в който информирах ЕС, веднага, незабавно Задкулисието извади Мая Манолова и Николай Бареков да раздухат единствено случая с бюлетините, за да ограничи скандала само до една от ключалките. Иначе всички щяха да разберат как заедно се тропа хорото, как се нагласяват изборните "късметчета".
.
Зтова вие знаете за незаконните свръхколичества бюлетини в печатницата в Костинброд (ГЕРБ). Но така и не научихте (освен четящите ме) за незаконните свръхколичества изборни печати в печатницата на ТИМ във Варна (ДПС) и за незаконните свръхколичества изборни протоколи в печатницата в София на депутата Петър Кънев (БСП).
------------ Една необходимо пояснение-------------
*** Наложеният от ЕС заради скандалната фалшификация независим австрийски преброител SORA въпреки усилията на мафията да покрие случилото се, отчете 28% фалшиви протоколи и още една четвърт манипулирани. Отказаха им достъп до 1500 изборни протокола.
Аз обясних защо – това са фиктивни, несъществуващи в реалния свят изборни секции. Те живеят, така да се каже, има ги единствено и само в компютърната програма за преброяване на резултатите. В тези несъществуващи иначе секции се отчитат „фантомите” като гласували.
.
Тези фалшиви секции ги имаше масово и на последните избори (над 1200 броя).
Купуването на гласове и сбърканите протоколи в самите секции, за които всички и навсякъде дрънкат, са прикритието на голямата фалшификация: по–добре да се дъвче дребен скандал, отколкото големия. Или както е казал рупорът на фашизма Гьобелс „най-добрата лъжа е част от истината”.
Понеже сега на дипломатическия фронт ЕК и ЕС се готвят отново да притиснат родната мафия с фиктивните секции, изведнъж повече от актуална стана темата за електронно и машинно гласуване. Идеята: тази фалшификация, макар и с други способи да продължи. Толкова актуална, че я заложиха и в проекта за нова Конституция. заедно с още една идея: възможност да се гласува електронно, машинно цяла седмица преди датата на изборите.
.
Това са механизми за фина и незабележима манипулация, в чиито паяжини дори мастити експерти и протестъри се заплитат и стават жертви на паяка-мафия.
Изводът е прост: по дефиниция мафията е срастване на престъпността с държавата и политиката. Съответното определение важи и за изборите: не е важното кой и как гласува, а как държавно-политическата изборна машина на мафията ги брои.
.
Ето например какво се случи, когато вдигнах поредния скандал пред ЕК за такава фалшификация на едни от предишните избори.
Преди Еврокомисията пак да довтаса със свой преброител у нас за проверка, ЦИК взе решения.
Какви?
Въпреки обявените в сряда най-официални резултати от вотовете реши да се създаде нова база данни, като (цитат) „приема докладваните от работната група на ЦИК предложения и актуализирана база данни на резултатите от изборите...”
Работеше се денонощно.
Успяха в петък вечерта за президентските резултати и в събота следобед – за местните общински резултати, да създадат тези нови бази данни.
Нови, в които данните от преброяването не опровергаваха, а вече потвърждаваха обявените официално преди 3 и респективно 4 дни по-рано официални резултати (за базите данни Решение на ЦИК № 1384-\МИ; Решение на ЦИК № 1427-МИ.)
Историята – с всички детайли и подробности е описана в една от книгите ми.
И за всички тези фалшификации на всички избори има само една санкция досега – под натиска на ЕС беше уволнен дисциплинарно шефът на „Информационно обслужване”, но следващите продължиха практиките му.
.
ЦЕНТЪРЪТ, КОМАНДВАЩ ЗАДКУЛИСИЕТО
.
Ох, за малко щях да забравя – още преди да се произведат изборите, резултатите от тях вече са написани и готови:
- първо извън България, в една чужбина – кой да спечели;
- после у нас в една вила в Банкя (преди Борисов беше друга вила, но пак в Банкя) с колко да ги спечели;
- и най-сетне в ЦИК – как по секции и райони да ги е спечелил.
А коя е чужбината?
.
Тази тройна структура едно към едно е откопирала, копипейстнала една друга такава структура – в Русия.
.
Защото всеки от клановете в България е подчинен на своя си еквивалент в Русия:
*** кланът Брежнев-Путин;
*** кланът Елцин;
*** кланът Горбачов.
Респективно у нас в сегашния момент са Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Румен Радев.
Ахмед Доган е общ продукт на трите властови центрове в Русия и техен общ инструмент, който може да взриви България (чрез етнически конфликт). Затова за разлика от останалите е на „Централно подчинение” в Москва.
.
Разбира се, в партийните образувания също се води яростна борба кой от клановете да превземе властта – да сложи ръководител в съответната партия и затова от ГЕРБ изхвърча Цветан Цветанов, затова изхвърча от ДПС Лютви Местан, затова може да изхвърчи Корнелия Нинова от БСП.
.
Тази властово-партийно-бизнес конструкция на Задкулисието у нас съответно се ръководи оперативно от трите руски олигархични клана и техните основни разузнавателни служби в Кремъл:
~ Федералната служба за сигурност;
~ Службата за външно разузнаване на Русия;
~ Главно разузнавателно управление.
.
Всяка от тези служби е подчинена на съответната властово-олигархична група там, на Изток и дирижира съответния й властови клан у нас.
Ох, наистина ли е така?
Ах, да, ами и у нас, в България основните спецструктури са тамън „по три”!
Три са:
- военното разузнаване,
- ДАНС
- Националната служба за разузнаване.
.
НСО е друга песен, друга бира.
Службата също като Доган е на „Централно подчинение” в Москва.
И понеже е неудобно политиците непрекъснато да се срещат с Падишаха или да гостуват в Сараите, НСО беше основният куриер за предаване на посланията и разпорежданията, идващи „отгоре”. Та затова толкова години Ахмед Доган и оператора му Пеевски имаха без никаква необходимост персонална охрана от НСО, но всъщност от техни доверени хора и свои лични автомобили за нея – така дори и техниката да е под „централен” контрол.
.
КОНСТРУКЦИЯТА - БАРОМЕТЪР
.
Това е основната конструкция на родно-чуждестранното Задкулисие във възможно най-съкратен и сбит прочит.
.
В него се водят непрекъснати битки на тези мафиотски кланове: кой да прилапа по-голямо парче от баницата.
За мен тези битки и изходът от войната на клановете са и своебразен международен барометър - какво е времето в Москва, какъв е климата: дали се променя към люта сибирска зима или става по-умерен.
Тази конструкция е приложена в целия бивш социалистически лагер с различен успех и се прилага и в „западната чужбина.”
.
... И КОНСТИТУЦИЯТА
.
А защо отново припомням конструкцията, домът на българската мафия и улицата, на която е построен?.
Защото таман се чудех – двама от основните автори-контрольори на проекта за Конституцията се знаят: Данаил Кирилов (клан Живков) и Близнашки (клан Луканов).
.
Беше ми изпаднал третия клан – този на Дойнов.
И започнах да се тревожа, че България ще се разтресе из основи в започналата подмолна битка на живот и смърт, понеже една нова мафиотска Конституция е онова, върху което се гради (краде) по-нататък.
.
Но сега се "успокоих" – наред с двамата вече известни автори-контрольори се появи най-сетне и третият автор-контрольор на проекта за новата Конституция.
Конкуренция, какво да се прави!
Двата мафиотски клана - застанали на топа на устата, а третият – останал на завет в сянката на общественото негодувание...
Няма как да стане!
Затова днес, поне според мен, вицето Томислав Дончев разкри липсващият доскоро трети автор-контрольор: Екатерина Захариева.
.
------------
------------
Моля под този пост да не коментира.
Той е за личен прочит и осмисляне, за лична преценка дали нещо от него да се приеме като даденост, дали да се отхвърли или одобри.
Може и да се разсърдите, но ще изтрия абсолютно всички коментари – каквито и да са!
За всеки случай временно блокирах функцията да се пише в дневника ми от когото и да е.