Купуваме новите винетки по интернет или от мобилни терминали

500 ще са терминалите за самообслужване, от които да си купите винетка.Източник: Агенция „Пътна инфраструктура“

Терминалите ще оперират на 8 езика - български, английски, немски, гръцки, румънски, сръбски, турски и руски. Електронните винетки ще се продават по интернет и чрез мобилни терминали, съобщават от АПИ.

Начините да си купим електронна винетка за леките автомобили и превозните средства до 3,5 тона от терминал за самообслужване ще бъдат показани утре - 18 септември, се казва в официално съобщение на Агенция "Пътна инфраструктура".

 

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване, от които шофьорите ще могат да купят предпочитаната от тях електронна винетка. Терминалите ще бъдат разположени по основните пътни направления и граничните пунктове. След поставянето им на удобно за шофьорите място ще бъде представена и карта с местоположението им.

 

Освен от терминал за самообслужване, електронна винетка ще може да се купи от уеб портал и от мобилно приложение, които в момента се разработват. Шофьорите, които предпочитат познатата и класическа форма за купуване на винетка от служител, също ще могат да го направят като посетят както и досега офис от разпространителската мрежа. Операторът на системата е предвидил и тази възможност. На служителя те ще трябва да представят номера на автомобила и да уточнят срока на винетката, която предпочитат.

 

На официалното представяне ще присъстват председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов и Михаел Вебер, управител на Консорциум Капш Трафик Солюшънс

https://frognews.bg/