You are here

Кьовеши с ново обвинение в Румъния

Бившата шефка на румънската агенция за борба с корупцията и кандидат за главен прокурор на ЕС Лаура Кьовеши получи ново обвинение, след като вчера няколко часа бе разпитвана в новата румънска спецпрокуратура, съобщи Романия инсайдър.

Кьовеши, която бе потвърдена като избора на ЕП за бъдещ европейски главен прокурор вчера, бе обвинена от румънската прокуратура в несправедливи репресии и че е била част от организирана престъпна група в Националната антикорупционна дирекция, която оглавяваше до миналата година, заедно с други двама прокурори - Мирча Негулеску и Лусиан Онеа.

 

След разпита и предявяването на новото обвинение Кьовеши коментира пред журналисти, че това е поредната фаза от кампанията на властите срещу нея. Тя посочи, че правата й не са зачетени, защото обвинението й е било предявено, без да й се позволи с нея да присъства адвокат, както и без да види документи, на базата на които е обвинена. Тя отрича да е извършила престъпленията. Кьовеши бе повикана на разпит на 7 март по дело, свързано с екстрадицията на гражданин, осъден за измама. По това дело тя е обвинена в корупция, злоупотреба със служебно положение и фалшиви показания=

https://frognews.bg/novini/prokuraturata-shte-razsledva-ukrivatelia-arab...