Кьорфишек обещания за чадър и шезлонг по 36 ст.

Голяма част от цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова в Бургас по време на среща за подготовката на летния сезон в региона, но това са май кьорфишеци ...

Това съобщиха от Министерството на туризма. Едни от примерите е морски плаж „Къмпинг Нестинарка“, където цената за 1 бр. чадър е 0,36 лв. и за шезлонг – 0,36 лв.

На „Къмпинг Оазис“ това лято цените за чадър и шезлонг са по 6,00 лв., като миналата година са били по 10,00 лв. В срещата участваха вицепремиерът Валери Симеонов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметове на общини в областта, представители на МВР, НАП, РЗИ.

 

Сред по-скъпите плажове са „Божурец” – Топола, „Ривиера”, „Вая”. Там сянката ще ни струва между 20 и 30 лева. В Дюни, Несебър и Слънчев бряг – север пък ще плащаме 8 лева за чадър, а на къмпинг „Оазис” – 6 лева.

На фона на цените за чадър и шезлонг миналата тодина трудно може да се очаква на Северния плаж в Бургас чадърите да са дори безплатни, но едва ли някой ще се бие за тях, защото са ръждясали и не се знае дали ще се намери концесионер, който да го поддържа. Заради съдебни дела и процедури, едва в края на месеца ще стане ясно ще има ли нов стопанин. Поне дотогава обаче купчини с боклуци, ръждясали чадъри и плевели сред пясъка ще посрещат туристите. Затова и цените на сянката по южната ни ивица все още не са ясни. 

"Под лупа"