Луков марш се използвал като повод неонацисти и фашисти да маршируват по улиците на София, а 9-ти Септември, съборите на „Бузлуджа“ и язовир "Копринка".

Biliana Ambareva

Отказвам да споря какъв е бил ген. Луков! Но щом се твърди, че Луков марш се използва като повод неонацисти и фашисти да маршируват по улиците на София и се разглежда като "възраждане и възкръсване на фашизма", държа на следното - аналогична позиция от страна на Правителството, а именно:
"Българското правителство категорично осъжда честването на
9-ти Септември, съборите на „Бузлуджа“ и язовир "Копринка".
Те се организират с една единствена цел - възхвала на комунистическата партия, чийто режим е обявен със закон за престъпен! Чрез тях се проповядва антидемократичната комунистическа идеология, което е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. На тези мероприятия се развява флага на СССР, издигат се портретите на Ленин и Сталин и се пропагандира диктатурата на пролетариата като висша форма на демокрация. Такива прояви нямат място в една демократична страна, член на Европейския съюз и НАТО. Ние ще продължим да осъждаме остро и да се противопоставяме на всеки опит за реабилитация и реставрация на престъпния комунистически режим."
Настоявам за същата реакция от страна на кмета на София и на Столичния общински съвет!
Явно пишман демократите не се отнасят със същия критицизъм към пропагандирането на комунизма, щото Минке той никога не е умирал, и затова не ги е страх, че може да "възкръсне".
 
Фейсбук