ЛЪСНА ПЪЛНАТА НЕКАДЪРНОСТ НА ПРЕЗИДЕНТА И СЛУГИТЕ МУ ОТ „Дондуков“№2

Озлобеното лице на държавната измяна. Това видяха зрителите след поредната измъчена реч на Румен Радев.
Предполагам повечето българи се гледали омерзени и отвратени. Съскането на озлобения човек, който не намираше думите и листчетата си, показа две неща. Първото – пълната своя некадърност и некомпетентност. На президента и на неговите слуги от „Дондуков“№2.
И второто, че държавният глава, който по конституция трябва да е обединител на нацията, работи с ограничен арсенал ченгеджийски похвати. Предимно пускане на димни завеси, които да прикрият гафовете му.
Държавата се тресе от скандала с министъра на Радев и Демократична България Кирил Петков, оказал се с двойно гражданство.
Ако той бъде отстранен от Конституционния съд, ще рухне цялата конструкция на Радев и радевците от служебния кабинет. Затова президентът говори за всичко друго, но не и за казуса Кирил Петков-Харварда. Кажи за него, Радев, стига димни завеси, стига юмруци и омраза. Злобата не може да скрие неспособността ти да управляваш. И твоята некадърност и нестъстоятелност.
Нещо повече, в рамките на месец това е втори грандиозен гаф на президентството. Преди Харварда гръмна скандала с указа на Радев за назначаването на шефката на пресцентъра на Министерски съвет Соня Момчилова за член на СЕМ.
След публикации в медиите стана ясно, че Момчилова продължава да се води управител на фирма. И като такава е подписвала документи с невярно съдържание. И никой в президентството не си е направил труда да провери.
Предполагам, че при скандала с Харварда е същото. Любимецът на Прокопиев си е затраял за канадското гражданство, а никой от радевците не си е направил труда да провери. И сега се правят обяснения със задна дата. Късно е. Под краката на Румен Радев пари и той се чувства като политически нестинар. Само без обучение да ходи по жарава.
Затова пуска димни завеси. Заплашва парламента след като днес почти всички политически сили са му обяснили, че няма да стане неговата с бюджета. Грачи за полицейско насилие и иска разследването да стигнело до високите етажи на властта. Еми то ако има такова разследване ще стигне до него. Като подстрекател и подбудител на държавен преврат и държавна измяна.
С юмруци и действия. Е, Борисов вече го няма начело на държавата. Цялата власт е в ръцете на Румен Радев от три месеца.
Какво се получи ? Провал, пълен провал. Няма пари за полицаи, за лекари, за любимите му военни, за пенсионерите, на които преди президентските избори трябваше да се увеличат пенсиите. Хората на Радев оставиха строителите на магистрали без пари. Сега президентът се сети, че има Ковид-19. Държавата е в катастрофа, а е едва средата на лятото.
Тази катастрофа ще завлече Радев на дъното. Затова той умира от страх. Вече няма как да се оправдава с Борисов. Вече няма никакви оправдания. И той го знае. Затова се опитва да рекетира парламента. Но няма да му се получи. И ползва димки. Стари прийоми. Кажи за Кирил Петков-Канадеца ? Не, Радев няма да каже. Колкото каза за получателя на подаръчни комплекти в реторанти Пламен Узунов. Когато не му отърва превратаджията мълчи. Като пън.
Т. Александров