You are here

Мажд Алгафари: Очаква ни засилен поток на кюрди през границата ни

Каналите за трафик на хора винаги са обвързани със структурите на държавата

Задържаните мигранти във вагон на товарен влак на Централна гара в София не са сирийци. Те не са имали документи за самоличност - нещо, което почти всеки сириец носи със себе си. По всяка вероятност става дума за иракчани. След референдума в Кюрдистан предстои да ни залее нова, по-различна вълна от трафик на хора - именно от кюрдите, посочи в студиото на "България сутрин" преводачът и анализатор Мажд Алгафари.

"Турците им хвърлиха мерник, арабите също. Тези хора в момента са жертва на насилие, биват бити и гонени, затова и се очаква засилен поток на кюрди през границата ни", обясни той.

Столичната полиция залови снощи на Централна гара 29 нелегални мигранти от Сирия във влак, който пътува за Белград. Сигналът е бил подаден на тел. 112 от човек, който забелязал съмнителни лица в товарен влак, идващ от Турция за Сърбия. Задържаните са откарани в две от столичните полицейски управления.

Пред Bulgaria ON AIR Мажд Алгафари допълни още, че каналите за трафик на хора винаги са обвързани със структурите на държавата. 

"Те могат да бъдат в звената, които участват в целия този път - гранична полиция, самата полиция. Факт е, че във всяко стадо си има по една черна овца", категоричен бе анализаторът.

http://www.faktor.bg