"Малък герберастки театър ВЪВ канала" съобщава,че въпреки големия интерес и разпродадените билети преставлението на "Напразните усилия на любовта към ГЕРБ" няма да се състои!

Цветан Лилков

"Малък герберастки театър ВЪВ канала" съобщава,че въпреки големия интерес и разпродадените билети преставлението на
"Напразните усилия на любовта към ГЕРБ" няма да се състои!
От обявяването на началото на представленията, спектакълът, поместен в програмата на "Малък герберастки театър ВЪВ канала“ се превърна в един от най-чаканите за настоящия театрално-политически сезон.
Това беше така,защото поставянето на пиесата беше отново по сценарии и режисура на незаслужилия артист бай Бойко.
Преди доста време първата среща на представлението на този артист с публиката се осъществи през рекламната визия на иконописния Му образ и е нещо което предизвика сериозна полемика. Заговори се за граници на провокацията в изкуството, за голотата на артиста в търсене на образа и за излишния ефект от появата на такъв образ.
Фотографията Му напомняше, че ще го видим в главната мъжка роля и е предизвикателна дотолкова, доколкото не премина отвъд онова отрицателно, което знаем за него,а то не е малко.
Освен само с визуалното си присъствие артистът бай Бойко не предизвиква внимание не само за важността на образа,който се опитваше да пробута,но и текста,който не беше по актуалния държавнически сценарии,а е назубрен от "Тезисите на 12-тия конгрес на БКП"
Този текстът беше сплав именно от такива тежки въпроси, отнасящи се за житейското ни съществуване и най-нагло сведен до самите му лимити.
В хода на постановката наблюдавахме появата на злото, лудостта и опиянението от властта. Самият текст разглеждаше познатати от историята императорски безумия.
Тази гранична ситуация поставя във философията на бай Бойко значителни промени.
Така нареченото „полудяване“ сякаш рестартира неговото възприятие за света, такова каквото ни го показва историята. Той постави нова логика в рационалния си апарат.
Образа на новата си собствена "логична" система за Света и България бай Бойко започна със своето изграждане на базата на старото си познание,но с нови "умозключения"
Констатациите Му бяха на принципа на предпоставки от сорта:
„Ако парите имат толкова голямо значение, то тогава човешкият живот няма никакво“.
Централен момент в сценария на спектакъла се оказва и отчаянието, което не е болест на душата, както мислят всички.
Бай Бойко го измерва и чрез физическата болка.....с 200!
Истината или познанието за света е невъзможната и несъществуваща книга, до която по всичко личи бай Бойко се е докоснал,ако не броим под съмнение "Винету".
Живеенето в истината, обаче е живот във възможното.
Всичко онова, което бай Бойко може да направи – от това да дари възможна истинска държавна поръчка или банков бизнес на някого и се свежда до факта после да му го отнеме с опция длъжника да си плати кеш.
Всичко това, за което знаем и всичко онова, за което не знаем,но тепърва има да научаваме позволи на политическата общност да свали представлението от властовата сцена!
P.S.Парите от предварително продадените билети няма да се връщат,понеже по прицип ГЕРБ-спонсора на представлението пари,даже и на заем никога не връща,а само взима!
 
Фейсбук