Манфред Вебер от ЕНП получил 10 млн евро от Борисов, за да го брани?

Такъв слух броди из политически и бизнес кръгове в България. Лидерът на групата на Европейската народна партия в Европарламента Манфред Вебер бил получил 10 млн евро, за да брани лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Класически слух, защото няма доказателства. Но защо се ражда въобще подобна спекулация? И защо се разпространява сред хора, които познават Борисов и схемите на властта от години?

Обяснението е просто: повече от 12 години българското общество свикна, всяко свързано с Борисов действие, да поражда съмнения за корупция. Повод за това са печеленето на обществени поръчки от фирми, близки до властта, разправата с опоненти на бившия премиер, кражбата на десетки милиарди чрез корупционни практики и пр.

ЕНП и г-н Вебер нито веднъж не изразиха възмущението си от факта, че управлението на ГЕРБ и неговият приятел „класираха“ България на пъвото място по корупция в ЕС. Не ги притесни и това, че пак управлението на ГЕРБ и Борисов превърнаха страната ни в най-бедната не само в ЕС, но и в Европа. Не ги ужаси статистиката, че българите боледуват най-много и умират най-често. Нито това, че средната продължителност на живот у нас е най-ниска.  

Вебер не се впечатли също от това, че България е най-зависима в Европа от руските енергоизточници. Нито от очевидния слугинаж на Борисов в полза на Путин и Кремъл.

 

Нито веднъж Манфред Вебер не се възмути от тези потресаващи факти и прегръщаше човека от Банкя като роден брат.

 

Сега обаче председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент е възмутен от задържането за 24 часа на Борисов. И настоява за разследване на задържането на боса на ГЕРБ, който по съвместителство е и бос на мафиотско-олигархичния кръг, захлебващ години наред покрай властта.

 

Всеки слух става истина в мига, когато бъде официално опроверган, - е казал Стив Джобс.

 

Та какво мисли Манфред Вебер за гадния слух, че е получил 10 млн евро от Борисов? Дали г-н Вебер предполага какво мислят българите за този слух? Борисов отдавна коментира казуса: Нямам къща в Барселона…

 

Емил Азар

Манфред Вебер от ЕНП получил 10 млн евро от Борисов, за да го брани? (frognews.bg)