Марешки: Третират ни като овце за стригане, казват ни дори за кого да гласуваме

С черен PR фармацевтичният бос се опитва да трупа точки за президентските избори

Веселен Марешки, който обяви кандидатурата си за предстоящите президентски избори, явно е предпочел черния PR за начало на предизборната си кампания. Така фармацевтичният бос Варна сигурно се надява този път да влезе в политиката, след няколкото неуспешни опити да смени амплоато с депутатско място в парламента, където да кове закони.

В свое обръщение към избирателите Марешки напада управляващата партия ГЕРБ, която според него третира българите като „безгръбначни фигуранти” и „кукли на конци”. Варненският бизнесмен негодува, че у нас има „политически картел, който не се интересува от собствения си народ, който ни счита за овце, които само служат за стригане”.

Картелът иска да сме инертна маса безгръбначни плужеци, която се носи по течението в посоката, която те ни укажат. И точно като с такива се държат с нас, обяснявайки ни, че от нас нищо не зависи и даже нямаме право да бъдем питани.

Ето, някой, считайки нас, българите, дори активистите и привърженици на ГЕРБ за безгръбначни фигуранти или кукли на конци без право на мнение, ви спускат едно име в последния момент и казват: "Ей, стадо, на 2 октомври аз ще ти кажа кой искам да е следващият президент - трябва да го изберете". И това даже, без да ни се е извинил за предишното недоразумение, което вече 5 години е държавен глава. А за нас остава или да изберем поредния "палячо", "пудел", "кукла на конци", или отвратени от предложеното да не гласуваме. При което те служебно да си го назначат", гневи се в обръщението Веселин Марешки.

Всъщност с подобна риторика едва ли някой би могъл да впечатли разумните и мислещи българи. Защото когато хулиш някого и показваш какви са му кусурите, е добре да предложиш разумна алтернатива как да бъдат поправени тези дефекти, а не само да размахваш пръст и с гръмки фрази да убеждаваш избирателите, че ти си по-почтен, по-мъдър и по-велик от тези, които обявяваш за „политически картел“. 

http://www.faktor.bg/