Мария Знахарова: Русия прибира 60 свои дипломати от България, умуват за Гергов

Руското външно управление е взело решение да отзове от дипломатическата си мисия в София 60 свои шпиони, прикривани като дипломати в знак на солидарност с Великобритания и целия демократичен свят. Това е обявила говорителят на Външното им направление Мария Знхарова, съобщава Карапов. Ру. Според Знхарова това бил жест на добра воля от страна на Русия към братския български народ, който бил изпаднал в неприятната ситуация да решава сам евроатлантическото си бъдеще. Русия изказвала съжаления, че е създала с дипломатите си проблеми на България, позволявайки им от нейна територия да дестабилизират Македония, Черна Гора и Балканите.

Специални извинения са отправени и към бившия президент Росен Плевнелиев, че по време на неговия мандат, Русия е организирала хакерска атака в дена на български избори срещу държавни институции. Извиненията на Плевнелиев щял да му ги връчи официално настоящият президент Радев, който бил упълномощен от Кремъл.

Знахарова уточнява, че все още не са решили дали да не отзоват и руския консул от Пловдив Георги Гергов, но на този етап той обяснявал, че ще бъде далече от имотите и сметките си в Швейцария, които трудно ще управлява от Русия. Руското външно министерство ще обяви до дни и кои свои шпиони, на прикритие в български партии ще отзове, защото забавили изпълнението на плана на ген. Решетников – зачистване на проевропейския български елит.

http://www.faktor.bg/bg/articles/smotanyatsi/mariya-znharova-rusiya-prib...