Мария Пиргова като ревизионистка

Николай Флоров

 

«БСП НЕ ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ… ТЯ НЕ РАЗБИРА КАК УПРАВЛЕНИЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛЯВО В УСЛОВИЯТА НА ГОСПОДСТВАЩ КАПИТАЛ!

Бря! Това го казва Мария Пиргова, очевидно отроче на бивш комунистически гаулайтер! За такова изказване  щяха да й смачкат кокалите в мазетата на Държавна сигурност (ДС). В условията на господстващ капитал обаче това не става, особено ако партията възкръсна като капиталистическа. От тук и въпроса: защо след като продаде идеологията си на капитализма нейната партия не знае как да управлява?

В условията на буржоазна демокрация тя винаги има избора да се върне към пролетарската диктатура и към еднопартийното управление. Тогава нещата са прости – просто няма опозиция и партията може да си позволи да разиграва всичко, което си поиска. Кеф ти ТКЗС-та, кеф ти агро-промишлени комплекси, кеф ти българо-съветска дружба, кеф ти държавен капитализъм…

Защо не? А ако някой не слушка, може да се отвори отново и Белене.

Проблемът е, че вече го няма и Съветският съюз, който да й подари властта и да наблюдава как малкия братушка се справя със задачите. А  те са: избий опозицията, затвори границите, национализирай земята, фабриките и заводите, плащай до гроб на Съветския съюз за «освобождението» си и бъди готов да превземеш Атина и Истанбул за три дена, за да унищожиш  тия омразни капиталистически врагове, слуги на англо-американския империализъм.

Та ако госпожа Пиргова знае как партията може да управлява вляво – да го каже. Ако ли не – просто да скочи с една тухла на врата в Перловската река, но да гледа да улучи водата.

https://kafeneto.wordpress.com/