Мая Манолова: Не искам да съм причина за раздорите в ляво

Пожелавам успех,но не на кандидатите, а на гражданите и се надявам да случат на президент, каза тя

Партията, в която имах най-много номинации за кандидат-президент, посочи друг кандидат и за мен темата е приключена. Не искам да съм причина за раздорите в ляво. Докато търкаляха името ми, аз си върших работата и съм написала един специален доклад и 7 законопроекта. Моля и партиите да си вършат работата. За проблемите на лявото - питайте Татяна Дончева и Корнелия Нинова.Това заяви омбудсманът Мая Манолова в ефира на Нова телевизия.

Пожелавам успех,но не на кандидатите, а на гражданите и се надявам да случат на президент, каза тя. И мина на вълна защита на гражданските права.

По думите и банките и монополните дружества за ток, за парно, за вода и т.н. превишават правата си. "Масовият случай е от 100 лева дълг да станат 1000 лева. Това, което предлагаме законодателно е в няколко посоки - защита на гражданите от банките. Когато длъжникът да може да избира между съдебен процес и бърза процедура. Предлагам да бъдат ограничени и монополните дружества за начисляването на хонорари на юрисконсултите, защото те така или иначе получават заплата. Трябва да се сложи и таван на таксата на съдия-изпълнителите. Предлагам и да може да се обжалват оценките на имотите, защото в масовия случай е хората да остават без пари и без жилище, а пак да са длъжници", каза още Манолова. Тя заяви, че ще се явява пред Върховния съд и ще защитата идеята за премахването на таксата за сградна инсталация.

http://www.faktor.bg/