МВР разби "брутална" наркогрупа, взимала пример от САЩ

Седем мъже на възраст от 19 до 23 години - участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици, са задържани в хода на полицейска операция на ГДБОП в Бургас.

Седмината са обвинени, че от октомври миналата година досега са участвали в групата, произвеждала и разпространявала наркотици на територията на Бургас и около града с цел печалба. У повечето от тях са намерени наркотични вещества, а в дома единия - оранжерия със засадени 60 растения коноп  - около 10 кг тегло на листната маса.

Като изключително конспиративна и брутална

в действията си определи задържаната група главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Участниците често са действали в питейни заведения в различни квартали, като силово и с побоища са налагали монопол в определени територии. 

Според свидетелски показания бандата действала по примера на известна американска гангстерска група.

Държавата няма да допусне ескалация на напрежението

и разделяне на територии между враждуващи банди нито в Бургас и региона и в Слънчев бряг, нито другаде в страната. Никаква търпимост към каквито и да е противообществени прояви както към, така и от чужди граждани няма да бъде проявявана, категоричен бе заместник главният прокурор Борислав Сарафов. 

Открита е и производствената база

- оранжерия на високо технологично ниво, конструирана по специална схема и оборудвана с датчици за влага и светлина, с измерители за състава на почвата. 

Истината за българската мафия лъсва в "Слънчев бряг"

Разбиха нарколаборатория в София

Шестима от групата остават в ареста, а седмият е освободен под парична гаранция, защото е съдействал на разследващите.

www.vesti.bg