Медии ни натрапват мафиотските вдовици, вместо държавата да им конфискува имотите

Из жълти вестници и клюкарски списания постоянно се развяват драмите на мутресите вдовици, както наричат съпругите на убитите мафиотски босове.

Мая Илиева - на Георги Илиев, Силвия Панагонова - на Бай Миле, Адриана, вдовицата на Филип Найденов - Фатик, Ангелина, вдовицата на Косьо Самоковеца са най-често в заглавията на жълтите вестници.

Те са наследили огромни имущества, придобити …как? Как Георги Илиев забогатя? С почтен бизнес, с гледане на пилета, строителство, иновации и изобретения? Или Косьо Самоковеца - от картофи, както той твърдеше? Нищо такова. Защо тогава не разследват вдовиците и не конфискуват имуществото им?

Досега беше направен само един опит с Ангелина, вдовицата на Самоковеца. Нищо сериозно, обаче. Тя си продаде спокойно кичозния хотел на Боровец на Петя Славова, друга скандална дама. Съдиха я за пране на пари, оправдаха я.

Но най-често оправдаването не се дължи на корумпирания съд, ами на калпаво разследване. Иначе съдът трудно ще каже на черното бяло (макар че и това се случва). Или на липса на разследване въобще. Разследва ли някой Мая Илиева? Или Силвия Панагонова (вдовицата на гангстера Бай Миле от СИК)?

Вдовиците на Георги Илиев и на Филип Найденов - Фатик дори имат общ бизнес, разполагат с имоти, хотели, което постоянно се описва от светските хроникьори.

Мая Илиева наследи 3 хотела на Слънчев бряг и 3 хотела на Златни пясъци, разни бизнеси и имоти. Наследила, както пишат, „светлата част” от бизнеса на съпруга си. Хотелът „Дюн” на Слънчев бряг е построен в нарушение на закона, той е на пясъка и почти влиза в морето, а не го събарят. Имаше дело, което адвокатите на вдовицата спечелиха - всичко било законно.

Вдовицата продаде фирмата, която притежава (!) басейна „Мария Луиза” и летния театър в парка. Фирмата е създадена със сделка с общината, която не просто мирише на корупция, ами направо боде в очите. Мафиотски бос номер 1 придобил два големи обекта, заедно със земята, в най-хубавата територия на парка. Никой не разследва тази сделка от времето на Софиянски.

Общо 8 години при Борисов и Фандъкова тази фирма, в която общината е с 49% собственик, не е пипната, никой не се опитва да върне на софиянци територията. И басейнът, и театърът седят затворени 7 години.

И всичко това можеше да го предотврати комисията Кушлев, но тя не си мръдна пръста.

На вдовиците има какво да им се конфискува. И има защо.

Вдовицата на Бай Миле - Силвия Панагонова - има недвижими имущества, които не са паднали от небето. Като разгърне човек клюкарските вестници, ще прочете, че Силвия Панагонова е „един от най-крупните инвеститори” в туристическия бранш, ресторантьорството и хотелиерството. успяла да опази семейния бизнес, след като убиха съпруга й, гангстер от СИК, заедно с още 6 души през 2003 г. Тя имала намерение да закупи манастир край Атина, след като си купила титлата архонт там, пише още из светските хроники…

А за вдовицата на Фатик може да се прочете, че „колекционира имоти по света и у нас”.

Защо държавата не се интересува от богатството на тези жени?

Вместо това жълтите вестници поетизират личната им драма. „Никой не може да измести Жоро в сърцето ми” - грее усмихната Мая Илиева с огромно заглавие на цяла страница. Това е жена, която прелита от гангстер на гангстер. Първият й мъж, който я пребивал, беше по-дребен гангстер, когото убиха на масата и заби глава в чинията си като в кадър от филм на Скорсезе или Копола. С Георги Илиев дамата стигна върха - той беше мафиот №1 на България, убит със снайпер в заведението си на Слънчев бряг, което вдовицата бързо продаде.

За нея валят заглавия всеки ден:

„Мая Илиева разгърна нова страница в живота си”

„Мая Илиева закусва с кафе и цигара”

„Мая Илиева и френското й гадже”

„Мая Илиева отмаря в хотел на Брендо”

Практика на подобни жълти издания е да представят мутресите като светски личности. Описани са чантите и тоалетите им, сърдечните им трепети и списъкът с любовници. Сякаш са филмови звезди. Канят ги по светски събития и купони, приемат ги като елит.

Което показва родството на т. нар. български елит с мафията.

Същевременно същите вестници непрекъснато оплюват и карикатурят актриси и телевизионни водещи, които въобще не са холивудски милионери, а често едва се оправят с една заплата от театъра и хонорар за роля тук-там по фил­мите.

От цялата политика на жълтите вестници може да се направи изводът, че те изразяват интересите на мутрите и техните вдовици.

Въпросът е, че докато вдовиците се труфят като светски личности с чанти и тоалети, с наследените гангстерски милиони, държавата не ги закача. Защо? Дали защото сегашният премиер е бил близък с покойници като Бай Миле и още живите му авери?

http://e-vestnik.bg