You are here

Медийният слугинаж около случая Банов надмина всякакви граници на приличие

Ilian Vassilev

Е, не медийният слугинаж около случая Банов надмина всякакви граници на приличие. Вижте понятието за "баланс" на БТВ и Нова ТВ. Пет към едно!? Банов с каруцарски език по всички телевизии. От два дни министър громи свой подчинен !? и се пита човек - можел е да го уволни хилядократно, имал е цялата власт.
Никой не интервюира въпросния служител, заподозрян в запис, или други присъствали на срещата, за да се удостовери достоверност - защото хората автоматично губят работата си. Ангелов отрича да е правил записи - защото е престъпление. Вместо към казаното и стореното от Банов - което трябва да бъде във фокуса на обществения интерес, защото той е министър и има последствия, сега ни карат да се занимаваме с т.н. whistle blower - хората, коитос дават информация срещу началници. Ако Ангелов действително не е правил запис - защото засега имаме само думата на Банов, и излезе и каже че записът е автентичен - губи работата си. За това го нападат яростно, за да го дискредитират предварително. 
Ако го е правил, вече е разбойник, защото е решил да се застрахова, тъй като го вкарват в престъпление. Сюжетът с реженето на гуми ?! цели да профанизира ситуацията, да я изкара от високото политическо значение и вкара в рамките на битова свада. Давид напада Голиат, началника си ?!, изобщо анархист. При всички случаи неравностоен спор и небалансирано медийно покритие. Още повече, че в ефир прекият му началник го напада, а никой не му дава право на отговор.
Това е кризисното реагиране - битка в медиите, за да може прокуратурата да постанови - няма основания за повдигане на обвинение. Защото ако го направи сега - ще излезе, че не е безпристрастна.
Напомням същият този министър, бивш заместник министър, има власт, разпорежда, има неограничен достъп до медии. Каквото и да монтирате в този запис няма как да се измисли или фалшифицира всичко. 
Не, господине - многословието не е признак на почтеност или невиновност, а издава нервност. 
И това е министър на Културата?!? Обърнете внимание - Министър !? и Култура?! 
А сервилните медии да продължават - такава лоша услуга правят на властимащите, защото сега и децата знаят, че са нервни.

Фейсбук