Медийният слугинаж около случая Банов надмина всякакви граници на приличие

Ilian Vassilev

Е, не медийният слугинаж около случая Банов надмина всякакви граници на приличие. Вижте понятието за "баланс" на БТВ и Нова ТВ. Пет към едно!? Банов с каруцарски език по всички телевизии. От два дни министър громи свой подчинен !? и се пита човек - можел е да го уволни хилядократно, имал е цялата власт.
Никой не интервюира въпросния служител, заподозрян в запис, или други присъствали на срещата, за да се удостовери достоверност - защото хората автоматично губят работата си. Ангелов отрича да е правил записи - защото е престъпление. Вместо към казаното и стореното от Банов - което трябва да бъде във фокуса на обществения интерес, защото той е министър и има последствия, сега ни карат да се занимаваме с т.н. whistle blower - хората, коитос дават информация срещу началници. Ако Ангелов действително не е правил запис - защото засега имаме само думата на Банов, и излезе и каже че записът е автентичен - губи работата си. За това го нападат яростно, за да го дискредитират предварително. 
Ако го е правил, вече е разбойник, защото е решил да се застрахова, тъй като го вкарват в престъпление. Сюжетът с реженето на гуми ?! цели да профанизира ситуацията, да я изкара от високото политическо значение и вкара в рамките на битова свада. Давид напада Голиат, началника си ?!, изобщо анархист. При всички случаи неравностоен спор и небалансирано медийно покритие. Още повече, че в ефир прекият му началник го напада, а никой не му дава право на отговор.
Това е кризисното реагиране - битка в медиите, за да може прокуратурата да постанови - няма основания за повдигане на обвинение. Защото ако го направи сега - ще излезе, че не е безпристрастна.
Напомням същият този министър, бивш заместник министър, има власт, разпорежда, има неограничен достъп до медии. Каквото и да монтирате в този запис няма как да се измисли или фалшифицира всичко. 
Не, господине - многословието не е признак на почтеност или невиновност, а издава нервност. 
И това е министър на Културата?!? Обърнете внимание - Министър !? и Култура?! 
А сервилните медии да продължават - такава лоша услуга правят на властимащите, защото сега и децата знаят, че са нервни.

Фейсбук