Местан: ДПС е проруска олигархична партия

ДПС е с две лица. Едното, заради което и аз и стотици хиляди подкрепяхме тази партия – защитник на човешките права и свободи. Оказва се, че това е просто параван, заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан в продължаващата сесия въпроси и отговари на партийния сайт.

Според него зад паравана се криело другото, истинското лице на тази партия, а именно, че това е тоталитарна партия на олигархичните интереси.

"За мене беше истинска драма да разбера, че над половин милион избиратели са дадени на концесия на корпоративните интереси. Твърденията не са мои. Истина е, че аз упорито отказвах да ги приема за реалност и до неотдавна ги определях като митологеми, които тежат като воденичен камък върху публичния образ на ДПС. Един от тях е, че ДПС е скрита проруска партия на олигархичните интереси. Наивно и обречено се борех да ги развенчая, за да се прелегитимира партията", пише в Местан в отговор на въпроса "Защо решихте да станете председател на ДПС, като знаехте, че решенията ще ви се диктуват от Доган?"

Освен това лидерът на ДОСТ категорично отрича новата му партия да получава пари от Анкара на запитване от симпатизант, че се тиражират такива слухове.

"Не е вярно. Клевети са. На този етап работим с дарения и на принципа на доброволчеството", отговаря той.

http://offnews.bg/