Министърка от кабинета „Станишев“ вече е сред лидерите на „промяната“

След участието си в консултациите за новото правителство Емилия Масларова стана сътрудник на социалната комисия в парламента

Бившият социален министър от кабинета „Станишев“ Емилия Масларова стана сътрудник на Комисията по труда, социалната и демографската политика, става ясно от публичния регистър на Народното събрание, съобщава Трибюн.

Масларова дейно участваше и в консултациите за съставяне на правителство между ПП, БСП, ИТН и ДБ, които се проведоха в столичен мол. Участието ѝ предизвика истински скандал в медийното пространство наред с други личности с богато минало като Румен Овчаров, Румен Гечев и Таско Ерменков.

През 2010 г. Масларова беше подведена под отговорност за присвояване на над 11 млн. лева при ремонта на Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора. Прокуратурата твърдеше, че тя е извършила престъпление по служба. Заедно с нея обвинени бяха собственикът и управителят на фирма „Стара Загора 2007“, неин заместник-министър, бившият главен секретар на социалното ведомство, както и служителят, който е отговарял за контрола на ремонтните дейности, припомня Трибюн.

https://breaking.bg/novini/ministarka-ot-kabineta-stanishev-veche-e-sred...