You are here

Министър Караниколов чудо в Правото - завършил на 21 г.

Как е възможно да завършиш Право на 21 г. ? За да се случи това, трябва на 15 г. да си завършил средно образование и веднага да си станал студент по право. Това е невъзможно за простосмъртните, но за гении като министър Емил Караниколов е без проблем.

 

На 4 май т. г. при представянето на новия кабинет бе публикувана в медиите следната автобиография на Караниколов: 

 

Емил Караниколов е роден 3 юни 1980 г. Завършва Право в УНСС през 2001 година.

Започва работа като юристконсулт в частна фирма, а после продължава кариерата си в Столична община. Бил е юрисконсулт в общинската фирма "Туристическо обслужване". От 2004 г. до 2006 г. работи като юрисконсулт в Столична община, а от 2006 г. е сътрудник в кабинета на зам.-кмета по сигурността Юлия Ненкова.

 

Фрог нюз потърси мнението на петима опитни юристи за мнение дали е възможно на 21 г. да се завърши Право. Те бяха категорични, че това няма как да се случи, дори и гениален да си. „Цялото обучение е 6 г. със стажа, който е  в Следствието, Прокуратурата, Съда... Неговата продължителност е няколко месеца. По време на този стаж ти нямаш правоспособност на юрист. Тя се получава впоследствие от Министерство на правосъдието”, обяснява един от експертите, адв. Светослав Спасов.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски лично настоял следващият министър на икономиката да е бившия шеф на агенцията по приватизация Емил Караниколов, научи Фрог от свои източници.

 

Караниколов, който ще бъде обявен като министър от квотата на Атака, всъщност нямал нищо общо с националистите, но за сметка на това подържал добри отношения с уж опозиционния депутат от ДПС. Затова и той настоял лично пред лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти да получи министерството на икономиката, поставяйки на върха му Емил Караниколов. Според запознати промяна в министерството няма да има, тъй като и предишният му стопанин Божидар Лукарски е свързван с Пеевски.

 

Доколко Караниколов е номинация на Атака може да се провери в професионалната му визитка. В миналото той бе юристконсулт на Столична община, а през първият премиерски мандат на Борисов е назначен и за шеф на приватизационната агенция. През неговия мандат се състоят две ключови продажби – тази на „Булгартабак“ и сделката за Дипломатическия клуб, като и двете преминават в ръцете на КОЙ, при това по скандален начин.

http://frognews.bg