Мирише на Комунизъм, прилича на Комунизъм, звучи като Комунизъм... ами хора, ние си живеем в Комунизъм бе!

Цветомир Глоговски,

Цветомир Глоговски

 
Знаете ли че...
1. Според данните, предоставени от Българската Стопанска Камара, в България към момента има над 433,000 държавни служители.
2. Според НСИ, заетите в публичният сектор към март тази година са 547,636, като средната им работна заплата (пак според НСИ) е 1,339 лв на месец. Това, за мързящите ги да смятат, прави 731,641,696 лева месечно за заплати.
3. В частният сектор работят (пак според НСИ) 1,715,833, които реално изработват заплатите, нужни за т.2. Според данните, тяхната средна работна заплата е 1,311 (да, по-ниска отколкото в публичният сектор...).
4. Процентът на заетите в публичният сектор, спрямо общият брой на работещите в страната, е 24%. Само като справка, в Германия е 15%, в Нидерландия е 11%.
5. Борисов дойде на власт с обещанието да намали бройката в администрациите. Резултатът от това "намаляване" е увеличение с над 10,000 само в държавната администрация!
6. Ефективността на тези държавни служители е неоспорима, като според последният доклад на Световната Банка в секцията "стартиране на бизнес" България пропада до 113 -то място (от общо 190 държави), или малко след Гвиана, и малко преди Замбия и Гана.
Голяма част от тези хора на избори гласуват според зависимостта си от управлението, като поради същата причина на всички тях им е официално (по закон) забранено да се включват в протестите.
ГЕРБ се похвалиха, че са ги избрали 1.5 милиона българи. +30% от тях видяхме от къде са. Сега прибавете и част от семействата им, които гласуват чисто по финансови причини, сложете и "Съюза на Покойниците", които твърдо гласуват за тази партия, малко подплатени ромски гласове от махали и села (за справка - последните кметски избори) и математиката излиза.
Какво се оказа?
Ами, че ГЕРБ много добре са си научили урока от БКП и ДПС и ползват абсолютно същият "гласоподавателен подход", като държат голяма част от реалните си гласоподаватели в страх и под натиск.... Честито!
Мирише на Комунизъм, прилича на Комунизъм, звучи като Комунизъм... ами хора, ние си живеем в Комунизъм бе!
 
#ОСТАВКА
 
Фейсбук