You are here

Митничари пред Фрог: Шефът ни Георги Костов отказа да разписва документи, виждаме го от дъжд на вятър

Шефът ни Агенция „Митници” Георги Костов е отказал да разписва документи. Това разкриха пред Фрог нюз негови подчинени от централата.

„Първата заповед на Георги Костов беше, че той и неговите заместници повече няма да слагат параф под документите, които създаваме. Три дни агенцията спря да работи, защото не знаехме какво да правим, включително и кой ще подписва за командировки.

 

Костов натовари с тази дейност директорите на дирекции. Такова нещо не се беше случвало”, уточниха източниците ни. Според тях, по този начин бившият главен секретар на МВР Георги Костов, който не е имал понятие от работата на митницата, може да е решил да си „върже гащите”, за да не стане клиент на прокуратурата и съда. Подчинените му признават още, че рядко го виждат на работното му място и затова почти никога не го търсят да решава проблемите им.

 

Припомняме ви, че в края на миналата година съдия от ВАС пише в мотиви по дело, заведено от Георги Костов , че докато е бил в МВР той е злоупотребил с власт. От решението на магистратите става ясно, че в качеството си на Полицай №1, Костов е оказвал натиск върху няколко полицейски шефове в страната да напуснат постовете си доброволно по искане на политици. До този момент разкритието за злоупотреба по никакъв начин не се е отразило върху кариерното израстване на Георги Костов.

https://frognews.bg