You are here

Митрополит Натанаил си има и хотелче за 1,3 млн. евро

Митрополит Натанаил си има и хотелче за 1,3 млн. евроОсветеният като агент на ДС неврокопски митрополит Натанаил е придобил миналата година тризвездния хотелски комплекс „Неврокоп”, намиращ се на пъпа на Гоце Делчев, за 1,3 млн. евро.

Миналата година сделката на владиката за хотел „Неврокоп” предизвика доста коментари в града – да се дават грешни пари за хотел, като със същата сума може да се стегне църква или да се направи социална трапезария за бедните, бе крайно учудващо в тази криза.

Страстите скоро се успокоиха, защото веднага тръгна слух, че готвещия се да купи сградата местен бизнесмен с турско име щял да я бута и да вдига джамия, баш в центъра на града и така сделката се оказа морално оправдана от местните. Докато бизнесменът разчитал на честна дума и даденото капаро от 100 000 лева, то докато събере парите, продавачите го изненадали с новината, че хотелът е продаден на друг.

За да си купи хотелчето с 12 апартамента, 31 луксозни стаи, включително ресторант и бар, заедно с терен от 4 декара на пъпа на Гоце Делчев, дядо Натанаил е теглил огромен банков кредит. Сделката е осъществена лично от владиката – на документите стои неговият подпис, а собствеността се води на фирма „Непар”, която е изцяло с капитали на митрополията и движи нейните земни дела.

В това няма нищо незаконно, коментират божиите служители от неврокопската епархия, Законът за вероизповеданията позволява създаването на търговски дружества. Сега, както и преди, хотел „Неврокоп” е отворен и предлага на гостите на общината услугите си, благословен от десницата на дядо Натанаил.

razkritia.com