Митьо Пищова и Радо Шишарката се пускат в президентската битка

Президентските избори със сигурност няма да са скучни, след като днес в борбата за нов държавен глава се включи една от най-колоритните двойки. За гласа на народа ще се борят Митьо Пищова и Радо Шишарката, който ще му е подгласник. Това със сигурност гарантира интересни избори през есента за „Дондуков 2“.

В същото време лидерът на АБВ Георги Първанов разкри, че партията ще обяви официално своя кандидат за президент до 10 дни.

"Ние не се притесняваме от ретроградния Меркурий. И ще обявим своята кандидатура преди ГЕРБ", заяви Първанов. Както е известно премиерът Бойко Борисов се оправда с ретроградния Меркурий за забавянето на обявяването на кандидата на ГЕРБ.

В Реформаторския блок пък все още кандидатите са двама. Малко след като уж се обединиха около Трайчо Трайков, партиите в блока отново се разделиха. "Ние потвърждаваме подкрепата си за Гроздан Караджов, не сме я оттегляли", заяви Румен Христов.  Затова Сините искат отлагане на окончателното решение, ново изслушване и гласуване. А ако никой от двамата не събере нужните 16 гласа, не се знае какво ще стане.

Румяна Бъчварова опроверга и информациите, че ще бъде кандидатът за президент на ГЕРБ. Тя окончателно отпада от списъка на заподозрените дами в управляващата партия. Но една друга дама - Татяна Дончева - се очаква официално да обяви своята кандидатура утре.

BIG5.BG