Мюсюлманите в Швейцария трябва да платят 5 000 долара глоба, ако откажат да се ръкуват

Снимка : abcnyheter.se

Швейцария принадлежи към една от най-богатите и най-независими държави в Европа. Страната има сравнително ниска безработица и е известена с предоставяне на възможност на нейните граждани да въздействат върху политиката на страната чрез серия от референдуми. На последния референдум, свързан с имиграцията швейцарското правителство чрез серия от нови закони насърчи националната идентичност на страната и подобряването на интеграцията коментира в своя материал журналистът Даниел Лиля.

Но не след дълго, беше съобщено за  първите инциденти в тази област. 

 

Две мюсюлманските сестри ( на 12 и 14 години), които са подали заявления за швейцарско гражданство са получили отказ, след като двете отказали задължителните уроци по плуване. Сестрите заявили, че са вярващи, и че тяхната религия им забранява да плуват с момчетата.

„Тези, които не отговарят на изискванията и нарушават законите на страната никога няма да получат гражданство“, каза Стефан Уреле, председател на Комитета за швейцарски граждани пред телевизионната станция SRF.

През 2012 г. двама мюсюлмански родителите плащат 1500 долара в глоби (еквивалентни на 13,000 шведски крони) за забрана техните дъщери да участват в задължителните уроци плуване. Случаят е обжалван пред Върховния съд, но към глобата, двойката поема и разходите по делото.

В друг случай, на семейство от  Косово е отказано швейцарско гражданство, след като други граждани се оплакват, че членове на семейството никога не са посещавали други граждани.

Най-високата глоба е била платена от двете мюсюлмански студенти, които отказали да се ръкуват с техните учители. И двете са били принудени да платят 5 $ 000 (43 000 шведски крони) за отказа си.

Мнозина в Швейцария са по-заинтересовани от запазване и съхраняване на националната идентичност на страната, отколкото да бъдат политически коректни.

Според Суисинфо, информативен уеб сайт за миграция, на родените в чужбина могат да придобият швейцарско гражданство, ако са добре интегрирани и ако знаят законите и традициите на страната. Друго изискване е, те да не представляват риск за националната сигурност и за швейцарските граждани.

Ограниченията важат за всички имигранти, а не само за определена етническа група. Преди малко повече от две години, на 40-годишната американска Ървинг Дън било отказано гражданство от швейцарските имиграционните власти, защото тя трябвало да има най-малко един швейцарски приятел в населеното място, в което живеел, а той нямал. Така властите установили, че той не е готов за швейцарско гражданство, информира сайта abcnyheter.se.

Източник :abcnyheter.se

Превод и редакция : Авантаж