НАЗРЯВА НОВ НЕМСКО-БЪЛГАРСКИ СКАНДАЛ

Grigor Lilov

 

След двамата немски депутати с подкупи за предпазни маски и разкритията за натиск от страна на канцлера Меркел, излезли в сп. Шпигел, тя не само започна да се изцапва покрай дружбата й с Борисов, но може да се окаже забъркана и пряко в огромен скандал.
Оказа се, че фирмата в аферата за защитни маски за Бундесвера, в която Бойко Борисов и Меркел са замесени до шия, е тясно свързана с депутата от ГЕРБ, бивш енергиен министър, бивш председател на енергийната комисия в парламента, водач на листата на ГЕРб в Хасково за последните избори Делян Добрев.
Бос на хасковското дружество, доставило стоката, е Даниел Гаргов. Има тясна връзка с ГЕРБ: бил е ръководител на финансовата комисия на общинския съвет в Хасково, съпругата му респективо е ръководела финансовата дирекция на общината.
Има и роднинска връзка с ГЕРБ – съпругата е първа братовчедка на ГЕРБ Делян Добрев, който длед скандала Кумгейт уж се оттегли от политиката.
Семействата са съседи в софийските им жилища, декларирани на скандално ниски цени цени, за да се спести данък при сделката. Родата на Добрев със своите фирми, групирани около тази на родителите му - Екотрадексгруп, е на 3-то място в България по размер на усвоените средства от милиарда за саниране.
Любопитно е дали разразилият се публичен скандал в Германия с некачествените защитни маски ще се докосне с още по-големия зад кулисите – какъв е доставчикът и на какъв гангстерски тим е член.
Така че нищо ново под слънцето за родната действителност.
Новото е за Меркел и немската действителност, защото при всички положения службата БНД (разузнаването на ФРГ) е проучила и докладвала в правителството и може би и пряко на Меркел кой и какъв е родният доставчик на маски за Бундесвера, така горещо препоръчан от Бойко Борисов.
 
Чудото:
ГАНГСТЕРСКИ КРЪГ – ДОСТАВЧИК НА БУНДЕСВЕРА
Преди 9 години - през пролетта на 2012 г. пуснах поредица разследвания за Делян Добрев.
Показах лични данни и документи, както и фирмени: за фалшива американска диплома за образование, за забележително ниски оценки от следването му във филиала на УНСС в Хасково, вкл. за многократно полагане на изпити, докато му ги дадат, ох, пардон, си ги вземе, за съвместни фирми заедно с големия контрабандист Тенчо Лилянов на генералския кръг в БСП и политическите инженери от „Монтерей”, за консултиране срещу щедро заплащане на АЕЦ „Белене” по същото време, когато публично нападаше проекта, за предлагане като управител на фирма "Нютон финанс" на лобистки услуги и участие в договори и поръчки (цитат) - „от наше име и за ваша сметка”, за попадането му в американски футболен отбор на ВУЗ чрез приятелството и протекцията на сина на наш дипломат – 28-годишният Яни Тасев, създал империя за луксозни наркотици в Ню-Йорк и осъден от тамошния съд. Съдът констатира, че редица футболисти, които подсъдимият е ангажирал като техен мениджър в разни клубове по вузовете в САЩ, са ползвани от него като дилъри на дрога.
*** Случайно или не, образоващото се в с ритане на футболна топка в САЩ „наше хасковско момче” Делян Добрев скоропостижно се завърна отвъд океана още при новината за ареста, за да направи тук политическа кариера.
Разбира се, никой друг журналист, медия или опозиционер у нас не посмя да разкаже за скандала. Още след първото ми съобщение за фалшификата-диплома и лъжливото опровержение от властта, което оборих, последва гробовно мълчание абсолютно навсякъде, колкото и скандални да бяха следващите изнасяни факти и документи.
Напълно идентична история за наложено повсеместно към всяка публична фигура и журналист табу за разкрията – както става и с предпоследния ми пост (18 май) за аферите на културиста, назначен за шеф на НАП.