Най-важното е да не се примиряваме, да упорстваме отвъд разума и комфорта, не само заради себе си, но и заради нацията и нейния дух, който мнозина искат да пречупят

Ilian Vassilev

Свалям шапка на всички които бяха вчера на протеста. И на тези, които ще бъдат утре от 12 часа пред БНР. Те са от рядка порода хора - непримиримите, непреклонните. Тези, заради които българската нация я има над 1300 години. Аха да изгасне пламъчето и да последва съдбата на много други народи и отнякъде изниква тази упорита сила, този дух, който отказва да преклони глава.

Ще има и други протести, ще има и повече хора - убеден съм, защото когато се твори история е нелепо да останеш в къщи.
Но думата ми е за една жена от Варна, която трябваше да говори пред протеста, защото е много силен характер и символ имено на този дух, на това тихо геройство, което остава незабелязано.
Тя пътува от Варна !? за да участва в протеста и след това с нощния влак се връща, защото има работа!? Сподели, че във Варна нещата са много зле и хората са отчаяни.
Много бих искал да имам нейната воля и "безразсъдство" /защото трябва да преодолееш в съзнанието си много "обективни причини"/ за да мога следващия път да отида във Варна и да върна жеста на солидарност.
На този фон една нелепа кандидатура за главен прокурор изглежда просто обречена.
До следващия протест и знайте, най-важното е да не се примиряваме, да упорстваме отвъд разума и комфорта, не само заради себе си, но и заради нацията и нейния дух, който мнозина искат да пречупят.
Марш на съвремените български опълченци, които бранят свободата и правото на последния рубеж, отвъд който настъпва мрака и робството.

Фейсбук

снимка : Снимка Донислав Донев / OFFNews