Най-много се лъже преди избори, по време на война и след лов

Димитър Николов и ГЕРБКак един управник от ГЕРБ забрави предизборното си обещание

Прав е Ото фон Бисмарк в тази изречена от него крилата фраза, която буквално гласи така: “Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов“, но аз я преподредих и за бургаската действителност тя важи с пълна сила. Ако не вярвате, уверете се... Гледайте примерно повече телевизия и там може и да сте забелязали един сигнал, изпратен с надежда до водещите на предаването „Тази сутрин“ по bTV  и по-точно до рубриката „Бай Ганьо европеец“ от бургазлии, живеещи в ж.к. „Меден рудник“, бл. 308, вх. Б. Сигналът им касае една  огромна купчина боклуци, която отлежава пред блока им вече около година?! Сигурен съм, че ТД „Възраждане“ не са ги пропуснали да им съберат прословутата такса – смет, но са пропуснали да направят необходимото това безобразие да бъде прекратено.

Изборите свършиха. Който най-много обеща- той и спечели. Така че и моята перифраза се доказа като вярна, не че онази, оригиналната, на Бисмарк не е. Сетих се, че дори онези бивши и настоящи местни управници от ГЕРБ може и да са си използвали логиката на един подобен девиз: Никой не може да ти даде това, което мога да ти обещая... И вероятно са го направили.

Най-много се лъже преди избори, по време на война и след ловСигурно ще кажете, че нямам доказателства, ама не е вярно. Ще ви помоля да влезете в сайта на в. “Под лупа“ и да видите едно видео на bTV от 3 ноември 2011 г. и да се насладите на фактите от перифразираната рубрика от мен „Бай Ганьо бургазлия“. Това, разбира се, ако не желаете да видите изцяло оригиналното видео в сайта на bTV.

От това видео свалих текста от краткото писмо на онези бургазлии, живеещи в ж.к. „Меден рудник“, бл. 308, вх. Б, които разочаровани от неизълненото предизборното обещание на тяхната директорка на ТД „Възраждане“ (или както я наричат те кметицата на Меден рудник-б.а.) Магдалена Манолова да почисти тази внушителна камара строителни и битови отпадъци пред входа на блока им, възлагаха последна надежда на една национална медия и се надяваха на положителен резултат. Може би ще е добре да си припомним факта, че тези недоволни и излъгани хора са бургаски данъкоплатци и живеят в града, известен с едно от челните места по високи такси битови отпадъци. Възможно е и те да са дали своя глас за кандидатите на ГЕРБ за кмет и общински съветници, чиято листа се водеше точно от г-жа Магдалена Манолова, дала това неизпълнено предизборно обещание пред живущите в района, където е и голямата купчина боклуци.

Ето какво пишат тези излъгани бургазлии до bTV:

„Здравейте!

Изпращаме ви тези снимки с голяма надежда да ни помогнете.

Беше обещано от кметицата на жк Меден рудник да се почисти преди изборите, но уви...Беше обещано от кметицата на жк Меден рудник да се почисти преди изборите, но уви...

Това е Бургас – най-добрият град за живеене в България?!

Бургас, адрес: Меден рудник, бл. 308, вх.Б.

Много се надяваме да покажете това и дано има резултат.

Благодарим ви предварително.“

Това се чува, това и записахме за вас- нашите читатели. Може и да има още текст, но ние не разполагаме с повече от това.

Водещите Ана Цолова и Виктор Николаев коментираха, че огромната купчина боклуци е строително сметище и представлява според тях „невероятно грозна гледка“, която привлича при себе си и битови отпадъци. Изказаха мнение, че това е недопустимо да се случва само на 6-7 м от прозорците на жилищата от този прословут жилищен блок № 308 и то в продължение на една година?!

Разглеждайки снимка, на която се виждаха няколко бездомни кучета, ровещи в тази огромна камара боклук, те описаха ситуацията като „кучешка радост“...

Коментираха и факта, че сигурно в община Бургас по подобие на София има т. нар. „инспекторат“, който трябва да се грижи такива гледки да не случват и то в продължение на цяла година, но тук в Бургас те се грижат преимуществено за събиране на данни за нарушения в синята зона, от която се пълни общинската хазна и се борят срещу възрастните хора, решили да застанат в студа по тротоарите на някои бургаски улици и да продадат я буркан мед, туршия или някоя връзка билки, но такива „невероятно грозни гледки“ не ги засягат, макар че строителите на тази кооперация са ясни и могат абсолютно лесно да бъдат открити и санкционирани, ако не желаят да почистят след усталъка си...

Но както забелязах по-горе, има много по-важни за тях задачи, а това, че бургазлии им плащат заплатите им е през оная работа и вина за подобно нехайство имат точно такива мастити местни политици, включени в листите на ГЕРБ, като „наша гордост“...

 жк Меден рудникАко не вярвате, прочетете извадки от пред­изборните им обещания, дадени в интервюта пред приятелските медии в Бургас и по-конкретно на директорката на ТД „Възраждане“ Магдалена Манолова, в чийто район е прословутата огромна купчина боклуци...

Предполагам, че някъде и по това време е и онова неизпълнено предизборно обещание към живущите в бл. 308, вх. Б в ж.к. „Меден рудник“:

„Магдалена Манолова: Важно за следващите години е добрите решения за Бургас да бъдат подкрепяни в Общинския съвет

в. „Фактор“ 03.10.2011

- През последните 4 години вие оглавявахте най-големия комплекс в Югоизточна България - Меден рудник. Какво се случи там?

- При ежедневните ми обиколки в района за който отговарям, непрекъснато се убеждавам колко много неща трябва да се направят. Но когато направих равносметка за случилото се през последните 4 години, се оказа, че списъкът от изпълнени ангажименти е доста дълъг.

...

- С какви проблеми се обръщаха гражданите към вас?

- За изминалите четири години се сблъсках с много проблеми на хората от комплекса и прилежащите квартали. Въпреки че не всички бяха от моята Най-много се лъже преди избори, по време на война и след ловкомпетенция и възможности, няма човек, който да не съм изслушала. Основно проблемите на хората се отнасят за условията, при които живеят. Исканията им са все повече, летвата на техните очаквания се вдига непрекъснато, защото в града се работи. Гражданите на Бургас станаха част от екипа, участващ в процеса на вземане на добрите решения  за града. Не трябва да забравяме и за придобития сериозен опит, който вече имаме. Независимо от това дали живееш в Меден рудник, в центъра на града, Славейков или кв. Лозово хората и техните проблеми не се различават съществено - тяхната улица, осветена ли е, чиста ли е, в какви условия учат и играят децата им, къде се лекуват - ето това трябва да са приоритетите на всяко едно управление.

...

- Коя е Магдалена Манолова в две думи?

- Магдалена Манолова е човек като всички други, която работи със сърце работата си.“

Е, какво разбрахме, че приоритетите на всяко едно управление са простички неща като: „...тяхната улица осветена ли е, чиста ли е, в какви условия учат и играят децата им, къде се лекуват - ето това трябва да са приоритетите на всяко едно управление.“

Коя е Магдалена Манолова Но това не е изпълнено, а е обещано и хората, очакващи една година управникът от ГЕРБ да си свърши работата, загубили всякаква надежда, се обръщат към националната медия да им помогне за решаване на обикновен проблем?!

Май наистина преди избори се лъже най-много, а, г-жо Манолова?! Дали е вярно...

Дарик 05.10.2011 г. „Магдалена Манолова: Управленската програма на ГЕРБ е реална и изпълнима.

Как Магдалена Манолова провежда кампанията, какво искат от нея гражданите и какво тя никога няма да обещае, това ще разберете от интервюто с нея.

М. М. - В досегашната ми роля като териториален директор на к-с „Меден рудник“ и Коя е Магдалена Манолова сега като водач на листата ПП ГЕРБ срещите са ежедневие. Проблемите на  хората никога няма да спрат, те са най - различни, споделят ги, искат съдействие от наша страна за тяхното разрешаване. Говорим за благоустройствени мероприятия в пространствата, където живеят, за междусъседски проблеми. Проблеми от всякакво естество, които те споделят с нас. Там, където имаме компетентност и възможности, изслушваме, помагаме, съдействаме. Ако трябва с отделни други инстанции, с експлоатационни дружества, колкото можем, помагаме на всеки.

...

Когато се видим с хората, когато разговаряме,  знам кое мога да поема като ангажимент, за да бъде изпълнено. И когато нещо не е в моите възможности, тогава се опитвам да насоча хората към институцията, която ще им е полезна.

...

- Гарантирате ли със своето име, със своя авторитет, че нещата, които споменавате в тази програма, са изпълними? Казахте, че не са красиви празни приказки?

М.М. - Не давам напразни обещания и не се притеснявам да кажа, ако нещо не може да бъде изпълнено. Според мен това е много важно, ние трябва да сме откровени с хората, при една добра комуникация, при един разговор, те разбират и влизат в положение, така че ние трябва да сме откровени. Управлението трябва да е близо до хората, защото то работи за тях и за техните интереси!“

И каква стана тя... Местен управник от ГЕРБ Бургас обещал предизборно и не изпълнил, а хубавите думи и обещания с гаранции и т.н. сигурно ги прочетохте?!

То не беше „откровеност, добра комуникация, работа за техните интереси, недаване на напразни обещания“ и т.н., но резултатите ги видях и аз, и вие по националната телевизия bTV. Сега ги коментираме и на страниците на в.“Под лупа“, за да могат бургазлии да преценят истината, защото това е важно и за оценка на периода от 4 години, който отмина, както и за предстоящия мандат на управление.

Сигурни сме, че в работата на г-жа Манолова сигурно има и добри резултати, но важното е да се работи така, че да не се забравят интересите на гражданите и то особено, когато се обещават предизборно такива простички неща, а не се изпълняват...

Георги ИВАНОВ