You are here

Най-после ... Шанс за евродепутатите да видят и чуят български политик призовал да се борят против техен колега

карикатура : Христо Комарницки

Ти да видиш?! Най-после евродепутатите могат и да видят български политик, който призовава да намажат ските на техен колега евродепутат, защото отстоява интересите на протестиращите против НЕЗАКОННО РЕШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, НА КОЕТО ВИЦЕПРЕМИЕР БЕ ТОЗИ СУБЕКТ ?!

Против, против, ама сега му се услажда еврозаплата и топло еврокресло в Брюксел и слугите му го величаят за поста ?!

Самите българи са потресени от езика и съдържанието на декларацията, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, казва евродепутатката Ска Келер пред Дойче Веле. До днес тя не е получила официално извинение от София.

От декларацията на НФСБ, подписана от вицепремиера Валери Симеонов, измина доста вмеме, но ... Малко след нейната поява кабинетът публикува своя позиция, с която се разграничаваше от нея. Но нямаше извинение от българското правителство!?

Ска Келер заяви по този случай : "Не, българското правителство не ми е поднасяло извинения. Много българи обаче ми се извиниха лично. Те самите са потресени от езика и съдържанието на изказването на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме подкрепят и които се обърнаха лично към мен. Агресивният тон на Валери Симеонов, който е недостоен за един вицепремиер, показва много ясно колко са опънати нервите. За мен е важно в ЕС да няма двойни стандарти. Всички трябва да имат правото да изказват свободно мнението си, да критикуват правителството и да разкриват онова, което не върви както трябва. Това важи както за България, така и за Германия и за всички други страни-членки на ЕС."

Според някои български медии, лично Жан-Клод Юнкер е настоял пред българския кабинет да излезе с позиция по въпроса. Така случаят вече бил приключен.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни порица обидите срещу евродепутатката Ска Келер по време на посещението й в България и изрази надежда подобни реакции да не се повтарят.

Изявлението на Таяни дойде по повод коментари на вицепремиера Валери Симеонов срещу евродепутатката и позициите й за строителството на втори лифт в Банско.

Припомняме, че вицепремиерът призова Келер да бъде прогонена от страната, след като тя взе участие в протеста срещу строителството на Пирин.

И така на пресконференция на НФСБ в Бургас през уикенда предложиха номинацията на Валери Симеонов за водач на листата за евроизбори 2019 ?!

Знаейки кой го предлага, новината не е изненада, но е нещо като оксиморон за непредубедените хора познаващи думите и делата на онзи, който щеше да се хвърли от моста с релса в морето ...

Явно е решил да пробва да се приземи с релсата в европарламента, ако има кой да го избере, но това не е новост за ония чели Алеко Константинов ...

Булгар, булгар ... и хоп в европарламента ?!

"Под лупа "