Накрая виновен за несъбраните милиарди ще излезе портиера на НАП

Христо Иванов от ДаБГ пише писмо до Влади Горанов, в което му казва на обикновен език, че седи върху вулкан и е по-добре да подаде бързичко оставка, защото ...
От доста години, поне осем, се говори че има няколко неизвестни на публиката ревизионни акта, които в годините НАП е правил на Лукойл-Нефтохим. Това научих в отговор на критиките ми към НАП от човек, който е бил на висока позиция - не са виновни служителите, те правят това, което се очаква от тях. И действително, в съответните актове, данъчнитечинно и почтено са изтипосали различните методи за оптимизиране на финансовите си резултати, след които се трупат фиктивни загуби през трансферно ценооразуване и в резултат не плаща от 15 години данък печалба. Знаете какво е ревизионен акт и какво са последствията.
Днес Румен Гечев е задал въпрос в Парламента и Горанов е "признал" че има проблем, но и че отново се готви да играе ролята на изненадан от мащаба на пропуснатите приходи за бюджета, както и при Божков. Но при хазарта всички разбраха каква е играта, олигархът плаща, онези си траят. Тук е фрапанта работа.
Накрая виновен за несъбраните милиарди ще излезе портиера на НАП. Откога ги предупреждавам да внимават с кастинга за портиери в това министерство!?
Защото драги радиослушатели, както казваше мой приятел, Христо Иванов посочва и конкретния ревизионен акт - НАП P-29002915004912-P0-001/06.06.2017, в който данъчните си констатират зулумите, и пишат правят оценките и пишат предписанията, но ..... и тук следва изненада, изненада - намеса "от горе" и актът е потулен. Сега нали се досещате, че като спестиш някому няколко стотици милиони лева в данък, той ще върне жеста на конкретните лица.
Разбира се Горанов нищо не знае, пари не е вземал, майка и баща. Той по това време е "отсъствАл".
ДБ - атакуват отказа на НАП да предостави достъп до този акт и съдът надлежно разпорежда да бъде предоставен. Да, ама не.
Какво тук значи някакъв съд?
Пак обжалват и пак съдът постановява и вече работата върви към "държавен преврат".
Това е тема, която многократно съм застъпвал - най-малко 2 милиарда лева са "спестени" на бюджета, като в различните приемания за "спестена" недекларирана печалба и изнесен доход от различните видове "оптимизации" сумата стига до 8 милиарда лева. Това разбира се, са предположения. Но данъчните могат да сметнат с точност.
Това, което Лукойл не е платил като данък печалба надвишава капитализацията на самата рафинерия. Вие си задайте въпроса - колко струва едно предприятие, което в продължение на 15 години генерира и пренася от година в година загуби?
Фейсбук