You are here

Намереното твърде напомня изработка на мои студенти от по-начеващите и по- некадърните...

Velislav Minekov

 

Относно намерено тракийско съкровище.

ДАНС, ГДБОЛ, КОНПИ, ПОМПИ, СОПИ, СОТ, СПТ /Съюз на производителите на тикви/ и видни български археолози, са заловили тракийски царски венци, броеници и часовници от времето на Севт Трети и неговата разчленена царица. На обща стойност от два милиона лева. Професор Овчаров /Индиана Чобан-Джонса/ потвърждава разкритото престъпление и предполага датировка от четвърти век и половина преди Христа. Същото е потвърдено от директора на археологическия музей в София.
Склонен съм да твърдя /хабилитирано лице съм/, че изпитвам известни съмнения. Намереното твърде напомня изработка на мои студенти от по-начеващите и по- некадърните. Възможно е същото да е създадено в часове по трудово обучение или е продукт на бившия Дворец на пионерите, което е също претенция за античност. Върху посуканата тел и валцовано тенеке личат следи от керпеден, отвертка и кътни зъби, вероятно от дъвкателна проба за злато извършена от зам. главен КОНПИ прокурор Гешев / да потърси незабавно зъболекарска помощ в Пирогов/.
Препоръчвам на професор Овчаров и заетите по настоящия случай да търсят Светия Граал /Кивот/ в Столипиново и квартал Надежда, Сливен. В случай, че същите са открити на скрап възможността да бъдат предадени на НИМ би била облекчаваща за службите и съпътстващите ги археолози.
Амфори намерени пълни с водка или карнобатска ракия да не се считат за автентични при липса на бандерол.

вм

Фейсбук