Напълно е заслужено точно той да бъде министър на културата и законодател в медиите.

Velislav Minekov

https://www.bnt.bg/…/vezhdi-rashidov-nuzhen-e-nov-medien-za…

Винаги съм се възхищавал на тази фонетика, синтаксис и богат речников фонд. Напълно е заслужено точно той да бъде министър на културата и законодател в медиите. Можем да твърдим, че българските интелектуалци и журналисти го заслужават.
Според Рашидов "Репортери без граници" дават грешна информация за свободата на словото в България. На журналистите никой не им е забранил свободата. Платени соросоиди в държавните /обществените/ медии накърняват свободата на словото.

Вежди Рашидов, 1 август 2013:
"Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват...Това са парите на Доган и на двама шейхове от Оман. Ако толкова не знаете какво седи в банката. Банката е собственик на вестниците, а Делян Пеевски е боздуганът с майка си отпред. Те перат едни пари“.

"Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в "Стандарт“ на Славка, нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник“, "Капитал“, в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат".

Вежди Рашидов, 18 февруари 2018:
"Делян Пеевски никой не го е осъдил за нищо и е грозно да се ползва като боздуган трето лице и като плашило.Образът на Пеевски е демонизиран в обществото и това не е честно. И той има семейство, близки. Ако има нещо, има си органи за тази работа, но публично да се размахва, е нечистоплътно”.

Фейсбук