Нашенски русофили се разтревожиха за падащите статуи на колонизатори и завоеватели по света

Беше въпрос на време някой от говорителите на русофилщината у нас да припознае международно надвисналата по аналогия заплаха над руско-съветското доминиращо над България монументално наследство.http://www.focus-news.net/news/2020/06/17/2782479/plamena-zayachka-abv-r...

Първановата партия АБВ, създадена с държавни пари в края на царуването му, отдавна се бори за първото място в състезанието кой да се открои като авангард на московската пета колона у нас – ако не по влияние и политическа тежест, то като лице на руското влияние. И ето че тя отново се постара да си заслужи реномето на челен отряд на московската пета колана.

Изразявайки тревога от световната тенденция да бъдат сваляни от пиедесталите им дългогодишни кумири, АБВ “пропуска” да уточни защо се е загрижила за статуите на бивши робовладелци, колонизатори и извършители на геноцид срещу цели племена и народи, чиито потомци и съмишлениците им сред “белите хора” буквално въстанаха сега в диапазона от САЩ, през Нова Зеландия и Австралия до нашия континент срещу натрапения им прочит на историята, писана от победителите на въпросните племена и народи.

Употребявайки квалификацията срещу онези, които се разбунтуваха, че били “прости”, АБВ показа русофилската си расистка същност чрез едно младо лице, сякаш да подчертае партийно, че грозотата е вътрешно състояние на духа много повече, отколкото привидната хубост говори за красотата ( която няма да спаси света, а цели да спаси статуквото в угода на поробителите) на употребявани с рекламна цел физиономии.

В Антверпен в Белгия, през различни градове в САЩ и във Великобритания ( без претенция за изчерпателност в изброяването) не “прости” протестиращи, а избраните от мнозинството си съграждани власти започнаха да демонтират статуи, чието монументално предизвикателство да символизират отречената практика на робството и колониализма отдавна предизвиква протестите цели общности в тези държави.

Това не трябвало да се превръща в държавна политика, възкликва лицето на АБВ в съответното изявление срещу “простите”, потърсили справедливост за осъзнаване на истинската история в чужбина. Защото и в България някои просто протестираме отдавна срещу монументалните кумири на постколониализма у нас. В резултат на това от Кремъл включват глашатаите на своя интерес жалоните на робството да бъдат съхранявани в България.

От АБВ директно се обръщат към един ( бивш свой коалиционен) партньор с призив да продължава да пази руския монументален интерес по държавна линия, какъвто е премиерът Бойко Борисов.

Разбира се от АБВ не искат да издадат директно Борисов като охранител на завоевателните чужди паметници, поради което не го споменават поименно, а “само” призовават държавата ( управлявана в името на простите, според самия Борисов) да не позволява вълната от преосмисляне на фалшивата история да бъде допускана и тук.

А че държавата, това е Той, е факт, който не се нуждае от п(р)ояснение.

За сведение на другарките и другарите от АБВ и техните изпокрили се съмишленици, на 7 май в руския град Твер премахнаха две плочи, поставени в памет на Катинското клане на полски военопленици, извършено от съветските власти – подчертавам, властите ги премахнаха след прокурорско решение.

Това се случи в Русия преди вълната от премахване на статуи в САЩ и другаде насред антирасистките бунтове ( на снимката).

Нали нашите русофили изтъкват, че Русия е Номер едно във всичко! Ето случай, в който се оказват прави ( въпреки разликата в мотивацията за демонтирането на историческата памет). http://www.focus-news.net/news/2020/06/17/2782479/plamena-zayachka-abv-r...