На вниманието на Специализираната прокуратура ! Как членове на Министерски съвет са извършили престъпления по концесията "Челопеч"

Може би малцина помнят, че преди пет години героят от „Островът на изкушението” Андрей Едрев осъди правителството за отказан достъп до договорите за добив на злато. Върховният административен съд отказа да отмени решението на Административен съд – София, с което се задължава администрацията на Министерския съвет да заплати на Едрев сумата от 460 лева. На толкова са оценени разходите по делото, което бургазлията заведе за отказан достъп като български гражданин до договорите, сключени с чуждестранни фирми за добив на злато, сребро, мед и др. метали.
С решението на ВАС остава в сила решението на Административен съд – София, с което се отменя решението от 15 май на държавния експерт в Дирекция „Правителствена информационна служба“ към Министерския съвет по заявление за достъп до обществена информация.
Неотдавна експерти обявиха, че България е загубила 30 милиарда лева от раздадените на концесия природни богатства. Разкриването на брутални държавни прикляквания в полза на чужд интерес продължава пак от Бургас и фамилия Едреви ...

 

БРУТАЛНАТА КРАЖБА НА ПРИРОДНИ БОГАТСТВА! МРЪСНАТА КОНЦЕСИЯ НА НАХОДИЩЕ „ЧЕЛОПЕЧ“!

"Под лупа" по Afera.bg