На всички онези, които искат спокойно и безметежно лято мога да кажа само едно: "Държавата е в ремонт. Извинете за причиненото неудобство!"

Пламен Даракчиев

Тези дни ме разприятелиха много хора, за което съжалявам. Някои от тях -- и близки познати и непознати -- написаха остри коментари по мой адрес, включително квалификации, на които в други случаи бих реагирал. Съжалявам и за тях.
В този отрязък от време на протести, те имат цялото време на света. Утре това време може би им бъде отнето. Ако мафията надделее над хората на улицата, утре и ние, и те ще попаднем отново в безвремието.
Знам какво правя и защо съм на Орлов мост. Знам, че Борисов, Гешев, Пеевски, Доган и техните лейтенанти няма да слязат от властта доброволно. Или пък ще ни кажат: Оставете ремонта на държавата и дайте да управляваме заедно. Ето имаме една хубава, красива, богата на ресурси и завладяна държава, ще има за всички.
Отговорът е само един: намираме място, където можем да застанем и побиваме трикольора, както направиха Христо Иванов и Иво Мирчев в Росенец.
Затова сме на Орлов мост. Нека да дойдат да и да си го вземат обратно. Мислите ли, че имат този кураж? Мислите ли, че имат доверието на българските граждани и съответно моралната сила да го направят?
На всички онези, които искат спокойно и безметежно лято мога да кажа само едно: "Държавата е в ремонт. Извинете за причиненото неудобство!"
Пише го на входа на свободното градче на Орлов мост.

Фейсбук