You are here

На една свинщина Рашидов е винаги готов да отвърне със собствена

Една натуралистична провокация с нарезани салами, подредени във формата на човешки тела, показа отново, че у нас фокусът на скандалите е насочен към сандалите с поглед надолу, а не нагоре, където е проблемът. Защото самото оглавяване на Националната галерия “Квадрат 500″ от ярък защитник на съветската окупационна символика, каквато е рускинята Яра Бубнова, не предизвика никакъв скандал. Тук скандалното е нормално, стига да е с руски корени. 

Сблъсквал съм се Бубнова лично и задочно по въпроса за българската легитимност на монументите на изчезналата съветска империя, откъдето тя е родом, преди да се “натурализира” тук. Не че съм очаквал да “победя” в този сблъсък. Не е възможно в държава, в която руската пета колона се ползва с поощряващата услужливост на властта на всякакви равнища. Но чак пък, че същата Бубнова ще яхне едно от предполагаемо върховните обиталища на българската култура, не бях очаквал. https://ivo.bg/2017/11/07/рускинята-бубнова-дудне-по-бнт-за-крас/

Сега в оглавяваната от нея културна институция се развихри нелеп скандал около перфомънс, който едва ли би предизвикал вълнение в други държави с традиции в културата. Въпрос на вкус, макар и лош.

Покрай тази шумотевица се провикна на медийния мегдан Вежди Рашидов, самият председател на комисията по културата, многомандатният “културен министър”, несменяемата културна десница на премиера Борисов. За да илюстрира гнева си, той  предизвикателно обяви, че и той можел да организира перформънс с едно…печено прасе.

 

Точно така рече -  с печено прасе, както си знае. Сякаш не е истина, че тъкмо Рашидов направи точно това за рождения си ден през гладната 1996 г. с мулашки пари в мулташката собственост х-л “България”, където беше обявен от мултаците за “почетен мултак” . Ха-ха-ха, много беше смешно. Не и за гражданите от улицата със залепените на витрината на хотела изумени физиономии, поглъщащи (само) с очи свинската вакханалия на  мултащината.  https://www.youtube.com/watch?v=OdOj-ZJ8fUM

Както се казва ( в перефразиран вариант на онзи лаф “га яде кифтетата не рева, а сега ревеш” ), “га назначавахте рускинята не рева, а сега ревеш”, нали Рашидов.

Той не би допуснал ( друг да прави ) софри на публично място в подопечната му културна империя на кича. Зер само на него му приляга да сервира подобни големи пластики. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ОТ КОМЕНТАРНАТА ЧАСТ НА ivo.bg

Изпратен на 27.11.2018 в 11:04Стигнах до констатацията, че министърът на българската култура Боил Банов (назначен на този пост от министър председателя Бойко Борисов!) не е българин, а руснак или по-точно руски наемник, еничар или каквото и да било друго, въплъщаващо продажност. Как може да принудиш една прекрасна, талантлива и умна българска изкуствоведка като Слава Иванова, доказал се през годините професионалист, две години преди пенсия да подаде оставка, за да назначиш на мястото й рускиня, посредствено протеже на руските служби като Яра Бубнова, само защото била дъщеря на член на ЦК на КПСС ? Толкова ли нямаше талантливи и кадърни български изкуствоведи, които да оглавят знакова българска институция като Националната художествена галерия, та опряха до едно нафукано руско парвеню? (Наскоро излязоха доста подробности по медиите за “творчески усвоени” европейски средства по проекти в Пловдив (и не само там) чрез екип, съставен от “художници”, по случайно съвпадение сътрудници на комунистическата ДС и оглавен от същата тази товарищ Бубнова!)Всички сме свидетели, че руснаците не ги е грижа и не милеят за нищо българско. Те унищожиха и бетонираха с безлични хотели-казарми природата ни по морето, с хигиената си и агресивното си криминално поведение изгониха платежоспособните западни туристи, сега разрушават и събарят без жалост и грижа за българската история и култура архитектурни шедьоври в централните части на големите български градове, за да построят бетонните си киликандзери и небостъргачи от стъкло и алуминий, ограбват икономиката ни с Лукойл и наказателните цени на руския газов монопол, с което умишлено предизвикват демографския срив и икономическата емиграция на българите, крадат природните ни дадености: минерални води, лечебна кал, билкови и минерални находища, съсипват с подделките си реномето на българското розово масло, замърсяват езика и традициите ни с руски чуждици и дивашки обичаи. Целенасочено ни обезличават и ликвидират като народ, за да прилапат чрез руска етническа инвазия българската земя, свещената земя, отворювана за българите чрез саможертвата на дедите ни.Сега “българският” министър на българската култура е назначил рускиня да се грижи за българското изкуство, пуснал е лисицата в птичия двор, която ще направи на пух и прах българското изобразително изкуство. Най-ценното ще бъде окрадено, колекциите пръснати, българският характер ще бъде обезличен като “славянски” и т.н.Докога, бе, жалки продажници в Парламента, правителството и президентството ?! Докога ще съсипвате и обезбългарявате България?

 

Заради предателството да заселвате безотговорно китната ни родина с този опасен за националната ни сигурност тумурен етнос, вие всички отдавна сте за разстрел.

https://www.ploshtadslaveikov.com/direktorat-na-natsionalnata-galeriya-neochakvano-se-pensionira/

http://ivo.bg/2018/11/27/%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0...