You are here

На следващите избори да се гласува за всеки друг, но не за партиите от политическото статукво

Цоньо Ботев

Обществото ни се намира в странно състояние. На всички им е ясно, че политическото статукво е напълно несъстоятелно да реши и елементарните му проблеми, но в същото време никой дори не си помисля, че има шанс да гласува за някой друг, а не за провалените партии, обитаващи незнайно защо Парламента.
Това ме принуждава да попитам: Има ли хора, които са готови да тръгнат и да пропагандират тезата на следващите избори да се гласува за всеки друг, но не за партиите от политическото статукво?
Ако има такива хора, готови ли са да проведат серия от разговори със свои роднини, познати, приятели и дори всеки срещнат, да променят начинът си на мислене, да не гласуват за "по-малкото зло", а да гласуват за едно ново начало? За една тотална смяна на политическото представителство? За други, които не са свързани с миналото, с кражбите, с посредствеността, с неглижирането на обикновения човек? Готови ли са да дадат кредит на доверие на едни непознати, неизвестни за тях, но предлагащи друга политика, друг подход, друго отношение към българския народ и към България като цяло?
Ако има такива хора, да тръгваме и да го правим! 
Ако няма, да се примирим, да спрем да мъркаме, да се предадем и да продължим да вегетираме. А бъдещето на децата и на внуците ни кучета го яли...

Фейсбук

колаж : Свободен човек