You are here

Невероятен скандал в парламента: Главчев отстрани Нинова, тя отказа да напусне залата

колаж : Фейсбук

Левицата започна подписка за отстраняването на председателя на Народното събрание

Невероятен скандал избухна в парламента. Нинова нападна управляващото мнозинство, че прикриват премиера. Опозицията поиска с декларация, прочетена от лидера на БСП, Бойко Борисов да се яви в пленарна зала и да обясни кои депутати са замесени в наркотрафик. По-рано депутатите отхвърлиха това предложение. 

"Г-жо Нинова, миналата седмица ви направих същата забележка. Сега го правя за втори път. Не може да обиждате институциите парламент и министър-председател. Точно затова ви взимам думата и ви отстранявам за едно пленарно заседание на основание чл. 162, ал. 1 от правилника за работа на НС", обяви председателят на НС Димитър Главчев. 

Това предизвика гневна реакция в редиците на БСП. Депутатите от опозицията започнаха да скандират "Оставка", а Нинова беше категорична, че няма да слезе от трибуната и да напусне пленарна зала. "Отсранявам ви за две заседания. Депутатите от БСП да си седнат по местата, а квесторите да въведат ред в залата", призова Главчев. 

Част от депутатите тръгнаха към председателската трибуна, за да търсят обяснение от Главчев. Най-активен в това беше Антон Кутев, който също беше предупреден. През това време Нинова само повтаряше, че няма да напусне залата. 

"Тук не сме на пленум на БСП. Напуснете зала, г-жо Нинова", призова за пореден път председателят на парламента. "Няма да напусна", отговори Нинова. "Щом е така,обявявам 10 минути почивка", каза Главчев.

Димитър Главчев отстрани от две заседания и Антон Кутев, въз основа на чл. 162, ал. 1.

http://www.faktor.bg