Не им спестявайте критиките и недоволството, защото ако има нещо което насърчава оставането на власт на тази корумпирана върхушка това е мълчанието на ЕС.

Илиян Василев

Видях че има събития, които протестиращи организират пред немското посолство под надслов "масово затваряне на очи", а преди това и пред други, защото правителството на Меркел, финансирани от немския бюджет фондации изиграха ключова роля за появата на ГЕРБ, за превръщането и в партия на корупцията в България, за затваряне на очите пред вопиющите случаи на беззаконие олицетворени в пленяването на съдебната система и разпасването на прокуратурата.
Въпреки че основната работа трябва да се свърши у нас, е крайно време да се посочи отговорността на съюзниците за насърчаването на автокрацията у нас.
С изключение на посолството на САЩ и с известни уговорки на Франция, другите посолства мълчат и си спестяват дори общите фрази за състоянието на демокрацията и за протеста като важно предусловие на нейното здраве.
Не им спестявайте критиките и недоволството, защото ако има нещо което насърчава оставането на власт на тази корумпирана върхушка Доган - Борисов - Пеевски - Гешев и всички производни, това е мълчанието на ЕС, което се възприема от властта като подкрепа.
Дипломатите в чуждите посолства знаят много добре за какво иде реч.
Разбира се, трябва да спазва добрия тон и да се разбира че самите дипломати не правят политика, те са представители но своите държави - там където се прави политиката.

Фейсбук