Не, релсите нямат никаква вина за Хитрино! Вижте тези видеа и го кажете пак

СВЕТОСЛАВ МЕТАНОВ

Шефовете на Национална компания "Железопътна инфраструктура" час по час обясняват как релсовият път няма никакво отношение към трагедията в Хитрино, как там се наливат милиони левове всяка година за ремонти и как инфраструктурата е отлично поддържана. Обясняват и как единствено превишаването от страна на машинистите на "Булмаркет" на допустимата скорост за влизане в гарата е довело до бедствието, отнело живота на 7 души.

Вчера ви показахме, че жп стрелките на гара Хитрино са с топуз. Обръщат се ръчно - технология отпреди 100 години

Следващото видео обаче е истински шокиращо. То е направено също на 9-а линия на броени километри от Хитрино. Вагоните са немски, скоростта - в рамките на допустимото. Клипът е заснет през лятото на тази година.

 

На видеото се вижда как товарните вагони направо "подскачат" върху железния път.

Записът е публикуван на фейсбук страницата на русенската компания "Експрес Сервиз", която произвежда локомотиви в дунавския град. Коментарът към него гласи:

"Ето какво е състоянието на железния път по нашата линия Русе - Каспичан - няколко километра преди Хитрино. Вижте за каква стабилност на вагоните и товарите говорим."

Пред OFFNews мениджърът на компанията Цветелин Колев обясни, че самият той е заснел видеото, показващо реалното състояние на железниците ни.

Има и второ видео, споделено от "Експрес Сервиз" и е много спорно, кое от двете е по-скандално.

Постингът към второто видео е следният:

"Вижте още малко от същото - как няма да дерайлират влаковете?!?!? И защо винаги виновни са само превозвачите?"

На записа се вижда как при преминаването на жп композиция от траверсите подскачат кални фонтанчета.

И двете видеа е добре да се гледат на голям екран, за да се добрие представа колко "добре поддържана" е държавната жп инфраструктура.

http://offnews.bg/