Ние сме ударният юмрук на... партията и държавата ...

Бойко Борисов, шеф на охранителната фирма "Ипон", споменаван като нов главен секретар на МВР:

- От какво те е страх?

- Всеки човек го е страх. Но аз все пак съм възпитаван в МВР до 1989 г. А тогава ни учиха, че ние сме ударният юмрук на... партията и държавата.

UMRUKснимка: Фейсбук

- Биещото сърце, нали?

- Ами да, то всъщност това ни трябва. Четох какво разказват катаджиите за зачестилите проверки по пътищата - как шофьорите ги псували и дори можело да си изкарат боя. Това много ме впечатли. До 1989 г. кой можеше да си представи, че някой ще псува служител на МВР, ще го бие или ще го дърпа? Милиционерът ще го смаже, ще го унищожи. На Запад как е? Както беше тука до 1989 г.! Нима някой в Англия може да посегне на полицай? Ще му строшат врата.

- Това не е ли малко реставрационна теория?

- Моля? Реставрация е да върнем Белене, концлагерите и нещата, които са лоши. А какво лошо има в едно перфектно полицейско поделение? Нима в Щатите полицията не е въздигната в култ? Нима ЦРУ, КГБ, МИ-5 или Мосад не са най-сериозните организации по света и ако погазват закона, го правят в името на демокрацията и на самото общество.

RABснимка: "Сега"

- Вашите лични слабости?

- Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както казва Негово Величество: "Редки са ни керемидите, напича много по главата."

(Пред "168 часа")

публикувано във в."Сега"