Нито ПСА, нито тази братска могила имат право на съществуване според международното право.

Ilian Vassilev

Поздравявам Константин Павлов, кмета на Лозенец, за добрата реакция на писмото на руския посланик.
Първо, защото е кратка. Не е влязал в обяснителен режим.
Второ, че го насочил към Външно министерство, където е мястото на това писмо. Добре е руските дипломати, дори и посланика, да спазват протокола.
Трето, че му е отговорил с колективния отговор и мнение на всички страни от Източна Европа. Ерго, България не е сама. Имате по-голям проблем
Бих добавил само признанието на Путин за насилието над Източна Европа. Да се оправят "вътрешно", в смисъл противоречи на президента си. Да съгласуват позициите се. Не е наша работа.
Няма никаква причина, България да приема изобщо разговор, особено да позволява нравоучение и назидателност. Нямаме НИКАКВО отношение /като отговорност/ към смъртта на 27 милиона съветски граждани /както се твърди/, още повече, че голяма част са загинали от куршум от Сталин, чекисти и командири, не от врага.
И последно, както многократко се обосновах, всеки може да има претенции, но международното право отрежда еднозначно. Ако има кости, те трябва да бъдат в гробища, не в паметници. Нито ПСА, нито тази братска могила имат право на съществуване според международното право.
Време е за общи дейстия с всеки, който застава зад тези тези.

Фейсбук