Новата стара БТВ : Политическа дезактивация или ...

 
 
За тези които не са разбрали какво означава смяната в БТВ. По формулировката, която се използва, че телевизията е загубила пазарен дял !?, което съвпада с обвинение на близки до властта кръгове, че заради своята опозиционност БТВ е загубила влияние, може да се направи обосновано предположение, че новите собственици ще правят бизнес и ще заложат на модел на Нова ТВ , шоу, развлекателни програми, изобщо политическа дезактивация на публиката. Не случайно преминаването към новите собственици стана точно навреме, преди изборите.
Да припомня - пийпълметрията, която "доказваше" че Нова ТВ на Пеевски и Домусчиев печели паразрни дялове, бе нарисувана, необективна, манипулирана, откровено фалшива.
Толкова по-необходими и важни стават малкото предавания, канали и телевизии, в които има опозиционност.
И не, не съм съгласен, хората гледат добрата, остра публицистика, с реални алтернативи, и има все повече будни и интересуващи се от политика, власт, международни отношения зрители.
Урокът - всеки опит за еманципация от зависимосттите с властта се наказва. Венелин Петков бе сменен по същия безцеремонен начин с водещ, какъвто беше неговия случай.
Щом ПИК се радват какво повече да се каже.
БТВ поредната опора на властта.
Търсете алтернативните канали и предавания. www.alternativata.bg
Ако искате независима от властта журналистика.
 
Фейсбук