Новобранците във властта нарочно произвеждат лоши новини ( за старите кучета от казармата на бившата власт)

 

 

 

 

Не се занимавам с похвали за управляващите, както не съм го правил и досега. Пък и те произвеждат лоши новини в съревнованието си с бившата власт – как да похвалиш новобранците, при положение, че се държат толкова непристойно със старите кучета от казармата на ГЕРБ.

Да почнем от днес. 

Отишъл Кирил Петков в Северна Македония и вместо да сбъдне мечтите на стройния злорад хор, който вещаеше “пълно поражение” на посещението му, той взе, че ги разочарова. Най-вече с това, че не вдигна ветото, наложено от ГЕРБ и патриотарската му компания. Толкова много им се щеше на последните да са познали като стискаха палци за такъв провал, но вместо това само уличиха врага си, че пак бил усмихнат ( ама не се знаело как щял да си тръгне, написа в редакционен коментар собственикът на бившия виртуален офиициоз ПИК ).

Ами оставката на Цацаров, който Бойко си го избра? Пак удариха на камък нашите строители на безнаказани корупционни схеми за милиарди, срещу които борецът против корупцията на думи Цацаров не каза и дума. Пак лоша новина – при това заслугата за нея така и не стана някакъв незаконен ход, чрез който покрусените бивши властелини да оприличат настоящите на себе си и така да ги дискредитират зловещо. Друго си беше бившите да си прекарват през контролираните от тях институции скандални процедури, а сегашните нарочно се правят, че не знаят как се прави, за да очернят предшествениците си на този хрисим фон. 

Включи се в правенето на лоши новини и вътрешният министър Бойко Рашков, финтирайки побойническото полицейско статукво. Вместо да прати отбрани биячи в пълна бойна екипировка, подобно на бившите началници на охранителите на властта на Охранителя, той взе, че изпроводи полицаите да се пречкат на екстремистите на площада само с телата си. Без каски, скафандри и без палки дори. Това ако не е извратено, брутално дискредитиране на колегите им, които така достойно биха беззащитни младежи и журналисти, след което се криха гордо от разобличаване повече от година.

Самият премиер Петков дава лош тон и повод бившите управници да позеленяват от яд заради подхода си към протестите срещу зеления сертификат. Не само, че не бяга от правителствен контакт с протестиращите, като неговият предшественик на поста, но и нареди с тях да бъде сформирана контактна група. За капак, само за да блесне за сметка на лалугерското поведение на “храбреца” от Банкя, обеща лично да посети следващия подобен митинг. 

Как изглежда като сравнение с това смелият каратистът, който мишкуваше по села и паланки с неоповестени предварително сценарии за монолозите си само и само да не се изправи пред недоброжелателна публика? Прекалява вече този Петков, който и без това си позволява да ходи по софийските улици, смело бойкотирани от изчегъртания бивш премиер – и преди, и сега. 

Бдителни граждани със селски завистнически манталитет също забелязаха, че същият ( К.Петков) завел семейството си няколко дни в луксозен хотел в един нашенски курорт.  Лукаво! Явно целта му е била да подчертае, че има семейство, държи на него и през ученическата ваканция му отделя малко време. Всеки паметлив нашенец ще ви припомни, че уязвеният по тази линия ерген, комуто така и не стигнаха три мандата женско обожание, за да се задоми, но пък кръшкаше най-демонстративно от работа в делничен ден да рита мачлета. Демонстрираше открито презрение и към работата на парламента, предпочитайки пред него компанията на братоците си от “Бистришките тигри” на футболното поле с нагласените на него като за него победи в тези мачлета. 

Но сред най – непростимите провокации на невръстната власт е фактът, че не построи за няколко седмици проклетия интерконектор с Гърция за доставка на газ, алтернативен на руския. Какво искат да покажат с това новобранците? Явно карат всички да си спомнят несбъднатите обещания на предишните управници и най-вече да бъде забравено за броени дни как гражданите за европейско развитие и антуражът им  угаждаха на Путин със спиране на диверсификацията спрямо руския газов монопол и прокопаване на транзитния му спрямо България газопровод. 

Изобщо, не  лесно на новопокръстената опозиция да се бори с такова репресивно управление, но пък знаем, че след 12 годишен опит във властта са достатъчно калени и все ще дочакат през следващите дузина години своята днешна алтернатива да сбърка, като също така задържи България на дъното на европейските класации по жизнен стандарт и на върха на корупцията в ЕС. И тогава ще последва справедливото възмездие за всички злини, които овластените днешни злосторници ще си получат заслуженото наказание като заприличат на повехнали гербери и прогонени от парламента патриотари, завиждащи отвън на шумните си подобия в него. 

Новобранците във властта нарочно произвеждат лоши новини ( за старите кучета от казармата на бившата власт) – Иво Инджев / Ivo Indzhev