You are here

Нов бетон на брега на морето, до плажа в Крайморие

Гражданин сигнализира за започнало строителство само на метри от плажа в Крайморие. ”Вижте колко метра е тук! Има ли 5-6 метра от брега? И погледни какво става навсякъде, без да питат населението, без да има някакво известие, направо почва да се строи!... Всичко това ще се застрои!”, обяснява Станко Казлачев – жител на Крайморие.

Груби нарушения при строежите до къмпинг „Арапя” и Алепу откри ДНСК

И докато местни жители се възмущават от бетонната стена, която ще скрие гледката им, концесионерът на плажа е притеснен, че брегът се срутва.

 

"Самата почва е ронлива, има опасност това нещо да падне в пясъка… За мен е чудно как строят на граница на плаж, но има си органи", посочва концесионерът Николай Димитров пред bTV.

Проверка на общината показва, че нарушение няма – терените край брега са възстановени земеделски земи, включени в разширението на квартала. С промените в Закона за Черноморското крайбрежие ограниченията за строителство в 100-метровата зона не важат за урбанизираните територии.

 

"Хората няма какво да се възмущават, след като тук това строително одобряване е станало преди години. Това ще бъде подземно паркиране с двуетажна къща, двуетажна къща с по-големи веранди", пояснява Пламен Дженков - ръководител на строежа.

 

Строителство е започнало и в горичката край плажа, която също е частен терен.

https://frognews.bg/novini/nov-beton-brega-moreto-plaja-kraimorie.html