Нов ремонт на Русенската опера след направен вече за над 1 млн. лв

Нов ремонт на Русенската опера след направен вече за над 1 млн. лвНов ремонт за над 853 хил. лв. ще бъде направен на Русенската опера, след като само преди два месеца бе открита обновената с над 1 млн. лв. сграда. Това стана ясно на пресконференция на директора на Оперно-филхармоничното дружество Найден Тодоров, на която журналистите видяха как тече покривът на зданието.

Ремонтираната Държавна опера в Русе беше отворена на 27 декември миналата година, след обновяване на сградата за 1 187 493 лв., от които европейско съфинансиране бе 1 009 369 лв. Част от течащия покрив на сградата също беше ремонтирана, подменени са улуците и водосточните тръби.

Сега обаче в сградата пак има течове - във фоайето на втория етаж, на сцената и в малката балетна зала. Тодоров обясни, че по-голямата част от теча не е от предишния ремонт на покрива, който бил частичен. От фирмата-изпълнител обещаха да направят оглед през идния понеделник на проблемните места и да вземат мерки, каза шефът на операта.

Новият ремонт, който ще бъде финансиран от оперативната програма "Регионално развитие" ще е за 853 836 лв. С тези пари строената през 1958 година сградата ще бъде санирана, ще се смени ВиК-мрежата, санитарните възли, вентилацията. Ще се сложат и нови столове и настилка в сградата и ще се осигури достъп за инвалиди. На артистите също ще бъдат осигурени по-добри условия в гримьорните.

Медиапул